Blesky v závěru sestřelily Pens

23. 05. 2016, 06:00 » Review - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Tyler Johnson a Nikita Kucherov vyhráli Tampě Bay Lightning zápas číslo pět na ledě Pittsburghu a poslali svůj tým do vedení 3:2 na zápasy.

PIT PITTSBURGH - TBL TAMPA BAY 3:4p (1:0, 2:2, 0:1, 0:1)

V první části převažoval domácí Pittsburgh, který dvojnásobně přestřílel Tampu. Gólově však svou dominanci dokázali vyjádřit pouze jednou, a to v poslední sekundě periody, když Bryan Rust nabral rychlost ve středním pásmu a dostal se až ke střele. Tu Andrei Vasilevskiy vyrazil a okamžitě uklidil puk do brány z dorážky obránce Dumoulin.

Druhá část duelu přinesla o poznání více gólů. Nejprve zvýšil na 2:0 pro domácí Patric Hornqvist, Bolts však vyrovnali během minuty a deseti sekund, jež dělily góly Alexe Killorana a Nikity Kucherova. Poslední minuta přinesla opět vedení na stranu černožlutých. Olli Maatta svým drzým průnikem defenzivou Lightning nadělal před brankovištěm velký zmatek a toho využili Malkin s Kunitzem.

Začátek třetího dějství přinesl čtyřminutovou početní převahu Tampě, ale po dvou minutách zbytečně fauloval Tyler Johnson a do útoku se tak dostali hlavně domácí. Oba gólmani však své týmy drželi. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby měl obrovskou příležitost Chris Kunitz, který ale mladého Rusa nepřekonal a na druhé straně dal o několik sekund později tyč Ryan Callahan. To ale nemuselo hosty mrzet, protože se necelou minutu na to trefil po obkroužení brány Nikita Kucherov a vyrovnal. Šlo se tak do prodloužení. To velmi rychle rozhodl obránce Jason Garrison, který poslal puk přímo do zad Tylera Johnsona a odrazil se do Fleuryho brány. Bolts tak jedou na svůj led s mečbolem.

Perličky:
* Nikita Kucherov je spolu s Tylerem Johnsonem a Vincentem Lecavalierem na prvním místě v historii Tampy hráčů, kteří v jednom zápasu play off vstřelili aspoň dvě branky. Podařilo se jim to šestkrát.
* Na zblokované střely vyhrál Pittsburgh v poměru 22 ku 8.
* Kris Letang byl na ledě u všech čtyřech inkasovaných gólů a žádném vstřeleném. Do tabulky pravdy si tak připsal -4 body.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.