Kempný údajně podepsal se Chicagem

24. 05. 2016, 12:00 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Tak a je to zřejmě tady. O zájmu Chicaga, stále ještě úřadujících šampiónů, o českého obránce Michala Kempného se mluví docela dlouho, ale sám pětadvacetiletý zadák se k tomu nechtěl během probíhajícího světového šampionátu vyjadřovat. Podle posledních informací se však obě strany již dohodly na blíže nespecifikované smlouvě, klub však nic oficiálně nepotvrdil.

Rodák z Hodonína zaujal v letošní sezóně v ruské KHL, když si 59 utkáních v dresu Omsku připsal solidních 21 bodů (5+16), a zasloužil si tak nominaci nejen na Mistrovství světa v Moskvě, kde si v osmi duelech připsal dvě asistence, deset trestných minut a devatenáct střel na bránu, ale také na záříjový Světový pohár. Není tak divu, že si ho za zámořím všimli, kromě zájmu Blackhawks se mluvilo také o Vancouveru a Buffalu.

Chicago je však velmi silný tým, a i když už možná nemá tak silné defenzivní řady jako loni, tak se bude muset Kempný stále prát o svoje místo. Konkurenci mu dělají Švédové Erik Gustafsson, Viktor Svedberg a David Rundblad a Fin Ville Pokka, který prozatím hrál na farmě, ale v na MS rovněž svými výkony zaujal. Jisté místo mají zřejmě jen Duncan Keith, Niklas Hjalmarsson, Brent Seabrook a Trevor van Riemsdyk, ostatních pět zmíněných obránců, včetně Kempného, bude prát o zbývající dvě až tři místa v sestavě.

Tak snad se v NHL usadí další český obránce. Přejeme hodně štěstí, Michale!

Told that defenseman Michal Kempny's deal with the Blackhawks is done. @ByScottPowers first to report it was close.

— Craig Custance (@CraigCustance) 23. května 2016