Jak Mike Sullivan do Pittsburghu přišel

30. 05. 2016, 09:00 » Perličky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Bylo nebylo, za jednou velkou louží, kterou si lidé pojmenovali Atlantická, rozkládalo se království Pittsburghské. Vládli v něm Tučnáci a král Mike Johnston. Lidé s ním však nebyli spokojení, protože říše Tučnáků slábla a na ostatní silná království začínala ztrácet. I vystoupil všemocný mág Jim Ruthrford, svrhnul vládu Mika Johnstona a na trůn usedl další Mike, Mike Sullivan. Ten přišel z venkova, z farmy ve Wilkes-Barre/Scranton a znovu dokázal, že i muž z farmy může třímat žezlo a korunu. Království se najednou probudilo k životu. Začalo pod novým panovníkem rozkvétat, počalo se dařit také generálovi legií Sidneymu Crosbymu a Penguins se stali postrachem pro celou zemi.

Jak šel Tučňák do války



Šestnáct nejmocnějších království šlo v dubnu do války. Tučňáci jí zahájili s mocnými Jezdci, proti kterým během několika posledních let utrpěli kruté porážky. Nyní však nic nepodcenili a své soky smetli z cesty velice rychle. Armáda Mika Sullivena využila své obrovské rychlosti a smrtícího ataku, aby dokázala triumfovat i nad hlavním městem. Pittsburghští již ovládali značnou část východních držav celé země. V cestě jim stáli mocní vládci, kteří uměli vrhat blesky a sídlili na jihu. Přes značný odpor muselo též panství Blesků složit zbraně a vzdát se mocnému Tučňákovi.

Nyní je mocné království v rozkvětu a po sedmi letech opět ovládlo celou východní část, za což si vysloužilo památný pohár od samotného price z Walesu Edvarda VIII. Na západě ale vládne ještě jedno velemocné království. Pán říše se jmenuje Peter DeBoer a drží pevnou ruku nad mocností Žraloků. Pittsburghští Tučňáci se budou snažit ovládnou i nádrž se Žraloky, což jistě nebude lehký úkol a té nejlepší zbroje bude potřeba. Mike Sullivan povolá nejlepší muže své armády, aby se střetla v tuhém boji o nastolení nadvlády nad velkou zemí NHL. Vítěz bude oceněn velkým těžkým pohár, který daruje vítězi sám lord Stanley.

První bitva na území Tučňáků začíná již zítra ve dvě hodiny ráno. Nezapomeňte se tak dívat na souboj králů Sullivana a DeBoera. Který bude mít navrch?