Spekulace: Las Vegas do NHL, Nordiques si musí počkat

07. 06. 2016, 10:00 » Spekulace - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Uběhlo několik měsíců od chvíle, kdy do NHL podali přihlášku Las Vegas a Quebec Nordiques. Liga si oba zájemce prověřila do posledního detailu a již za několik dní máme slyšet konečný verdikt. V hokejovém světě se rojí spekulace, které říkají, že se do Národní ligy dostane pouze Las Vegas, avšak Quebec si bude muset na znovuzrození Nordiques počkat.

V případě Las Vegas nejsou předmětem peníze, ale divácký zájem. Bill Foley však za sebe nechal mluvit čtrnáct tisíc prodaných permanentních vstupenek v předprodeji na sezonu 2017-18 a zdá se, že by o nejrychlejší kolektivní sport světa mohl být v Sin City velký zájem. K dispozici budou mít luxusní arénu a vše nasvědčuje tomu, že by mohl hokej v Nevadě prosperovat.

U Quebecu je situace komplikovanější. Není pochyb, že by bylo Videotron Centre vyprodáno na dlouhá léta dopředu, avšak špatný kurz kanadského dolaru v porovnání s tím americkým a nestabilní politická situace v provincii (Quebec se chce dlouhodobě osamostatnit od Kanady), návrat hlavního rivala Canadiens značně ztěžuje a dle zákulisních informací si budou muset jejich fanoušci na vstup do ligy počkat o něco déle.