Okposo s Islanders nejspíše neprodlouží, Nielsen zřejmě zůstane

20. 06. 2016, 08:15 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V souvislosti s New York Islanders se v posledních dnech mluvilo zejména o pravděpodobném odchodu útočníka Kylea Okposa. U něho se totiž nezdá, že by se s ním generální manažer klubu Garth Snow chystal prodloužit smlouvu. Opačná situace však panuje u dalšího nechráněného volného hráče, dánského centra Franse Nielsena.

Pojďme se ještě na chvíli vrátit k Okposově situaci. „Nacházíme se s platovým stropem v takové situaci, ve které musíte každý den analyzovat svoji pozici teď a svoji pozici za pět let. Takže jsou tu vždycky těžká rozhodnutí. Kyle je skvělý člověk. V této organizaci je také skvělým hráčem. Přejeme mu jen to nejlepší,“ uvedl Snow v rozhovoru pro deník Newsday.

Snow sice nebyl tázán, zda by poskytl bližší informace k situaci ohledně Matta Martina a Franse Nielsena, ale různé zdroje naznačovaly, že Snow a Nielsenův agent Marc Levine jsou v posledních dnech spolu v kontaktu a údajně mají vyjednávat o dlouholeté smlouvě. Martin je dalším hráčem, který se zřejmě vydá na trh s volnými hráči.

Frans Nielsen
FRANS NIELSEN NYI
Centr
Základní část 2015/16
GP: 81 | G: 20 | A: 32 | Body: 52
Střely: 181 | +/-: 1
Nielsenovi letos končí čtyřletá smlouva s hodnotou 11 miliónů dolarů (2.75 miliónů ročně). Dvaatřicetiletý Dán, který byl nominován do Týmu Evropy na záříjový Světový pohár, prožil jednu ze svých nejlepších sezón v kariéře, když si v 81 utkáních základní části připsal 52 bodů (20+32) a byl třetím nejproduktivnějším hráčem mužstva, předčili ho pouze kapitán John Tavares a Okposo. V play off pak pomohl ke zlomení prokletí prvního kola pěti body (3+2) v jedenácti duelech.

Nielsen je pro Ostrovany nesmírně platný v oslabeních a přesilovkách. Za zápas průměrně strávil minutu a devětapadesát sekund v oslabení, 2 minuty a 43 sekund na přesilovce. Newyorčané se mohli v základní části pochlubit čtvrtým nejlepším oslabením, s početními výhodami to se 17. místem už tak výtečné nebylo.

Na závěr však ještě jedna důležitá informace, která může být klíčová. Podle novináře deníku Newsday Arthura Staplea, který cituje anonymní zdroje, jsou Islanders ochotni vyměnit svoji 19. volbu na letošním draftu ve výměně zahrnujícího "etablovaného útočníka".