Buffalo získalo právo na Jimmyho Veseye

22. 06. 2016, 15:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Šavle získaly univerzitní hvězdu, do týmu přichází mladík Jimmy Vesey. Na kapitána Harvard University drželi práva Predátoři z Nashville, kteří ho roku 2012 draftovali z 66. pozice. Celek z hlavního města country získal za Veseye šestasedmdesátou volbu v letošním výběru talentů (původně tento "pick" patřil Minnesotě Wild).

"Je to komplexní hráč. V jakékoliv situaci má o ní přehled. Může zničit šanci soupeře, dokonale přihrát, najít si pozici, ze které dostane gólovou nahrávku. Ať už se ocitne v jakékoliv situaci, ví co dělat. Myslím, že je výjimečný. A pak je velmi šikovný. Chci tím říct, že umí bruslit, má šikovné ruce. Jsem si jistý, že je plně připraven hrát okamžitě v NHL," pěl ódy na třiadvacetiletého Američana Craig Button, analytik televizní stanice TSN.

Za 33 odehraných zápasů v ročníku 2015-16 zaznamenal 46 bodů (24+22). Má také zlatou medaili z mistrovství světa juniorů a bronz z posledního mistrovství světa hraném v České republice. Buffalo tak v rámci svého projektu "The Next Chapter", kterým se snaží obnovit bývalou slávu a úspěchy klubu, získalo do kádru dalšího talentovaného mladíka.