Habs a Sabres hrají Duck Hunt, uloví Fowlera?

24. 06. 2016, 16:00 » Spekulace - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
"Děti devadesátek" (a nejen ty) jistě znají legendární konzole, které předcházely playstationu a xboxu. Do šedých krabiček jste místo disků vkládali kazety, přičemž na jedné z nich bylo možné zahrát až milion her (resp. různých verzí stále se opakujících her). Kdo by neznal Super Maria či Pac Mana? Legendární hrou je také Duck Hunt, jak už název napovídá, jde o lov kachen. Na toto téma vytvořili šikovní grafici v posledních letech několik obrázků z této legendární střílečky s tím rozdílem, že lovená kachna měla na sobě dresu Kačerů z Anaheimu. Nyní by si rádi tuto hru zahráli také generální manažeři Montréalu Canadiens a Buffala Sabres. Dle zákulisních informací by do svých řad rádi přivedli Cama Fowlera, hvězdného beka týmu z Kalifornie.

Před několika dny s klubem podepsal čtyřletý kontrakt Sami Vatanen a nový kontrakt také pravděpodobně uvidí také Hampus Lindholm. Tím se však Kačeři přiblíží k platovému stropu. Jednou z možností, jak platy na hráče srazit dolů, je výměna Cama Fowlera, který pobírá čtyři miliony ročně. O tohoto obránce údajně projevili zájem již zmiňovaní Canadiens a Sabres. Montréalu již pomalu ale jistě stárne opora zadních řad Andrei Markov, takže by se jim mladý zadák hodil. Sabres zase potřebují obránce, který by vedl defenzivní val jejich mladého týmu. Pokud se tak nestane a Fowler zůstane v Anaheimu, oba týmy si pravděpodobně zvolí v prvním kole draftu jednoho z mladých obránců. Trejd by mohl ovlivnit i rozšiřovací draft, v němž mohou celky chránit pouze tři beky. Anaheim má čtyři kvalitní (krom Fowlera ještě zmiňovaní Lindholm s Vatanenem a čtvrtým do party je Simon Despres).

Bude stěhování Fowlera druhou vlaštovkou (prví je výměna gólmana Andersena do Toronta) horkého a divokého léta, nebo k trejdu vůbec nedojde?