Kde skončí nejžádanější volní hráči?

01. 07. 2016, 15:23 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Smlouvy se mohou oficiálně podepisovat až v 18:00 SEČ, ale už několik dní probíhají mezi volnými hráči a zájemci z řad klubů rozhovory. Což je jeden z důvodů, proč už se u některých velkých ryb téměř jistě ví, kam půjdou. Pojďme si pár hodin před otevřením trhu s volnými hráči podívat, kde by mohli skončit ti nejžádanější volní hráči!

My v redakci samozřejmě nemáme k dispozici důvěrné zdroje, a tak se odkážeme na zahraniční novináře, kteří jimi disponují. Jedním z nich je například ten z televizní stanice TSN Darren Dreger, jehož očekávání jsou taková, že Milan Lucic (naposledy hráč LA) podepíše s Edmontonem, Frans Nielsen (NYI) půjde do Detroitu, Andrew Ladd (CHI) zakotví v Islanders a Loui Eriksson (BOS) se dohodne na smlouvě s Vancouverem.

O tom, že Lucic zamíří do Edmontonu, se mluví již relativně dlouho a poté, co Oilers vyměnili Taylora Halla do New Jersey, nabraly tyto spekulace ještě více na obrátkách. Lucic jakožto silový hráč se v Edmontonu určitě prosadí do prvních dvou formací.

Frans Nielsen je jedním z nejlepších two-way centrů na trhu. Hraje solidně do obrany, ale umí přispět i v ofenzivě. A poté, co Detroit opustili Pavel Datsyuk a nejspíše tak udělá i Brad Richards, se Red Wings budou snažit alespoň částečně získat něco za Stevena Stamkose, kterého si vyhlídli už dřív, ale kanadský centr nakonec zůstal v Tampě.

Protože Ostrované nejspíše přijdou o Nielsena a Kylea Okposa, dva důležité útočné hráče, může pro ně být třicetiletý Ladd, který v pěti z posledních šesti sezónách dal nejméně 20 branek, tou správnou posilou. Co se týče Vancouveru, tak ten zažil mizernou sezónu a příchod Erikssona by pro Canucks byl klíčový. V týmu by se Eriksson setkal se svými krajany Henrikem a Danielem Sedinovými, se kterými vytvořil velmi nebezpečnou trojici už na domácím MS 2012, které nakonec Švédové vyhráli.

No locks, but early expectations: Lucic goes to Oilers. Nielsen goes to Red Wings. Ladd goes to Isles and Eriksson goes to Canucks. #hunch

— Darren Dreger (@DarrenDreger) 1. července 2016