Pět nejvíce zlepšených týmů Západní konference (1/5)

07. 07. 2016, 09:41 » Úhel pohledu - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V červnu vždy známe vítěze Stanley Cupu a od začátku července se generální manažeři všech týmů NHL snaží získat do svého týmu co nejvíce posil pro sezónu příští. Jedná se o každoroční letní rituál.

Dokonce ani generální manažer týmu, který vyhrál Stanley Cup - tento rok jím byl Jim Rutherford s týmem Pittsburgh Penguins - nemůže jen tak sedět a přihlížet, jak se ostatní týmy posilují, aniž by udělal něco on sám.

Přinášíme vám pět týmů Západní konference, které alespoň na papíře doposud nejvíce posílily. Pořadí týmů je podle abecedy.

ARI ARIZONA COYOTES

Klíčové akce: Podepsání obránce Alexe Goligoskiho (5 let, $23.375 milionu) a útočníka Jamie McGinn (3 roky, $10 miliónů); znovu podepsání obránce Kevina Connautona (2 roky, $2 milióny).

Kojoti na soupisku přidali potencionálních 20 a více gólů, když podepsali McGinna a zároveň vystužili zadní řady Goligoskim, který by se měl podílet i na přesilových hrách. S Oliverem Ekman-Larssonem, Goligoskim, Connautonem a Klas Dahlbeckem tak mohou Kojoti pokrýt levou stranu zadních řad. Tu pravou pak vyplní Michael Stone, Connor Murphy a Zbyněk Michálek. McGinn by mohl zaujmout místo mezi top šesti útočníky a možná bude hrát ve třetí lajně.

TOP úkol na seznamu úkolů: Znovu podepsat dlouholetého kapitána Shane Doana, který se stal nechráněným volným hráčem.