Pět nejvíce zlepšených týmů Západní konference (3/5)

08. 07. 2016, 07:00 » Úhel pohledu - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V červnu vždy známe vítěze Stanley Cupu a od začátku července se generální manažeři všech týmů NHL snaží získat do svého týmu co nejvíce posil pro sezónu příští. Jedná se o každoroční letní rituál.

Dokonce ani generální manažer týmu, který vyhrál Stanley Cup - tento rok jím byl Jim Rutherford s týmem Pittsburgh Penguins - nemůže jen tak sedět a přihlížet, jak se ostatní týmy posilují, aniž by udělal něco on sám.

Přinášíme vám pět týmů Západní konference, které alespoň na papíře doposud nejvíce posílily. Pořadí týmů je podle abecedy.

EDM EDMONTON OILERS

Klíčové akce: Podepsání útočníka Milana Lucice (7 let, $42 miliónů); získání obránce Adama Larssona z New Jersey Devils (za útočníka Taylora Halla); zvolení si útočníka Jesse Puljujarviho jako číslo 4 na 2016 NHL draftu.

Generální manažer Oilers, Peter Chiarelli udělal velmi kontroverzní rozhodnutí, když vyměnil Halla za Larssona. Tuto výměnu může v současnosti chápat jenom málokdo a jenom Charelli nejspíše ví, co tím sleduje. Larsson dává Olejářům obránce s držením hole vpravo, kterého Oilers nutně potřebují. Obránci je 24 let a měl by u Olejářů zakotvit na delší dobu. Chiarelli nejspíše uvažuje tak, že když vyměnil Halla, získal za něho v draftu Puljujarviho a věděl, že jde po Lucicovi, když se 1. července otevřel trh volných hráčů. Lucic vyhrál Stanley Cup s Chiarellim pět let zpátky, když oba byli v Bostonu a také byli oba přítomni ve finále 2013. Očekává se, že Lucic bude hrát v týmu velmi důležitou roli a trenér Todd McLellan s tím také počítá. Puljujarvi se připojí k mladému jádru, které už v Edmontonu panuje.

TOP úkol na seznamu úkolů: Nic důležitého. GM stejně jako trenér potřebují hlavně vidět, jak se jejich mladý tým zlepšuje.

Předchozí díly:
Pět nejvíce zlepšených týmů Západní konference (2/5)
Pět nejvíce zlepšených týmů Západní konference (1/5)