Pět nejvíce zlepšených týmů Západní konference (4/5)

08. 07. 2016, 16:00 » Úhel pohledu - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V červnu vždy známe vítěze Stanley Cupu a od začátku července se generální manažeři všech týmů NHL snaží získat do svého týmu co nejvíce posil pro sezónu příští. Jedná se o každoroční letní rituál.

Dokonce ani generální manažer týmu, který vyhrál Stanley Cup - tento rok jím byl Jim Rutherford s týmem Pittsburgh Penguins - nemůže jen tak sedět a přihlížet, jak se ostatní týmy posilují, aniž by udělal něco on sám.

Přinášíme vám pět týmů Západní konference, které alespoň na papíře doposud nejvíce posílily. Pořadí týmů je podle abecedy.

MIN MINNESOTA WILD

Klíčové akce: Podepsání útočníků Erica Staala (3 roky, $10.5 miliónu) a Chrise Stewarta (2 roky, $2.3 miliónu); vykoupení ze smlouvy útočníka Thomase Vaneka, kterému zbýval jeden rok z jeho tříleté smlouvy.

Wild počítají se Staalem jako s centrem po jednu ze jich prvních dvou lajn (centr byl problémem minulé sezóny Wild). Staal přichází do týmu po sezóně, která byla pro něho nejhorší od jeho nováčkovské sezóny 2003-04, když si připsal loni pouze 13 gólů a 39 bodů v 83 zápasech a to za Carolinu Hurricanes a New York Rangers. 32-letý útočník neskrývá očekávání, když prohlásil, že mu tým Minnesoty dal šanci být opět tím, kým byl. Bude úspěšný, pokud nastřílí alespoň 20 gólů a zaznamená alespoň 60 bodů a tím by pokračoval v pozitivním slova smyslu. Stewart by mohl přidat týmu tolik potřebné góly. Vykoupením Vaneka získal tým pro nadcházející sezónu místo pod platovým stropem v podobě $5 miliónů.

TOP úkol na seznamu úkolů: Znovu podepsat obránce Matta Dumbu, který se stal chráněným volným hráčem.

Předchozí díly:
Pět nejvíce zlepšených týmů Západní konference (3/5)
Pět nejvíce zlepšených týmů Západní konference (2/5)
Pět nejvíce zlepšených týmů Západní konference (1/5)