Sobotka se vrací do NHL, řekl Blues jeho agent

09. 07. 2016, 10:00 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vladimír odchází z KHL, aby se vrátil zpět k St. Louis Blues. Takovou zprávu měl agent Vladimíra Sobotka Pavel Maršoun říci generálnímu manažerovi klubu Dougu Armstrongovi. Alespoň to tvrdí novinář deníku St. Louis Post-Dispatch Jeremy Rutheford.

Tento krok není žádným překvapením. O návratu devětadvacetiletého centra se mluví už několik týdnů. Na konci května potvrdil hráčův agent Pavel Maršoun pro deník Sport, že Sobotka má zájem se znovu vrátit do týmu, v němž působil mezi lety 2010 a 2014. Problém tehdy údajně tkvěl, že zástupci Omsku se netvářili příliš přívětivě. Pochopitelně.

Zatím však stále oficiálně platí, že Sobotka má ještě na rok smlouvu v Omsku. Pokud ale GM Armstrong skutečně uslyšel od Maršouna informaci, že Sobotka opouští KHL, už není potřeba řešit záležitosti okolo Omsku. Nyní přijdou na řadu vyjednávání o smlouvě. Naposledy pobíral Sobotka 2.725 miliónů dolarů, a přestože v Rusku zaznamenal za poslední dva ročníky solidní čísla (38 bodů - 53 GP; 34 bodů - 44 GP), nebude mít tak silnou vyjednávání pozici, jako kdyby podobná čísla zaznamenal v NHL.

#stlblues GM Doug Armstrong says he spoke to Sobotka's agent today and he is coming back to the club.

— Jeremy Rutherford (@jprutherford) 8. července 2016