10 nejlepších zápasů v sezóně 2015/16 (1/5)

13. 07. 2016, 17:47 » Perličky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Sezóna 2015/16 skončila vítězstvím Pittsburghu v šesti utkáních finále Stanley Cupu nad hokejisty San Jose Sharks. Toto vítězství nejenže uzavřelo skvělou jízdu Penguins, ale i další památný ligový ročník. Podívejte se společně s námi na žebříček deseti nejlepších utkání uplynulé sezóny podle ligové stanice NHL Network.

V prvním z pěti dílů zavítáme nejdříve do Edmontonu, který však i díky skvělému zákroku v závěru duelu nevyzrál na hráče Los Angeles. Poté se na návštěvu vydáme k Bleskům, které sehrály gólově bohaté utkání s Winnipegem, a i přes to, že ztratily tříbrankové vedení, nakonec zvítězily.

10. EDM EDMONTON OILERS - LAK LOS ANGELES KINGS
2:3
(26. 10. 2015; 02:30)


Díky přesilovkovému gólu Tannera Pearsona necelých tři a půl minuty před koncem se Kings dostali do vedení 3:2, ale Olejáři, kteří ve třetí třetině vyslali na bránu hostů 15 střel, se jen tak vzdát nechtěli. Tlačili na bránu Los Angeles, ale gól nepřišel ani v závěrečných sekundách, když se puk po odrazu od hole Jonathana Quicka odrazil k nováčkovi Connoru McDavidovi jehož bekhendovou střelu mířící do prázdné klece však Quick dokázal lapačkou zastavit. Pouhých 3.8 sekund zbývalo na časomíře a vítěz Conn Smythe Trophy z roku 2012 právě předvedl jeden z nejlepších zákroků sezóny. Celou situaci pak na videu ještě jednou zkontrolovali rozhodčí, branku však neuznali.



9. TBL TAMPA BAY LIGHTNING - WPG WINNIPEG JETS
6:5s
(19. 02. 2016; 01:30)


Fanoušci, kteří přišli do Tampy na toto utkání, rozhodně svoje peníze nepromarnili. Viděli velké drama, spoustu hitů (19:24), deset branek v základní hrací době, prodloužení 3 na 3 a nájezdy. Na začátku třetí třetiny, kdy Jets prohrávali 1:4, byl ze střídačky vykázán kouč hostů Paul Maurice, jeho svěřenci ale čtyřmi brankami během 8 minut a 39 sekund obrátili skóre na 5:4 a 5 minut před koncem vedli. O 24 sekund později ale nádherným gólem vyrovnal domácí Nikita Kucherov, který se téměř srazil se svým spoluhráčem Tylerem Johnsonem, ale dokázal prostřelit Ondřeje Pavelce. Zápas nakonec v páté sérii nájezdů rozhodl kapitán Steven Stamkos.



zdroje: nhl.com