Dalších osm let. Benn podepsal s Dallasem obří smlouvu

16. 07. 2016, 14:31 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jamie Benn bude oblékat dres texaských Stars minimálně ještě dalších osm let. Šestadvacetiletý kapitán Dallasu se dohodl s klubem právě na tak dlouhé osmileté smlouvě s celkovou hodnotou 76 miliónů dolarů, průměrný roční plat tak činí 9.5 miliónů. Kontrakt, který vystřídá jeho současný s ročním platem 5.25 miliónů, začne platit od ročníku 2017/18.

„Z Jamieho se stal jeden z nejvšestrannějších hráčů v NHL. Jeho schopnost vést náš tým je na špičkové úrovni,“ uvedl v prohlášení generální manažer klubu Jim Nill. „Má na na naši hru široký vliv a podepsání této smlouvy bylo pro směr, kterým se naše organizace vydává, nesmírně důležité. V play off, na mezinárodních turnajích, jako je Olympiáda nebo Mistrovství světa, ukázal, že je schopen zvládnout jakoukoliv výzvu a že zanechává stopu v každém zápase. Je naším lídrem a každý den dělá věci správným způsobem.“

Rodák z kanadské Victorie byl přitom v roce 2007 draftován až v pátém kole jako 129. celková volba. Do ligy vstoupil v roce 2009 a od té doby je jakožto dynamický ofenzivní hráč, který má dobrou střelu, ale díky své výšce se neztratí ani v osobních soubojích, klíčovým hráčem Stars, které letos s 15 body ve 13 utkáních dovedl až do sedmého utkání druhého kola. V základní části zaznamenal 41 branek a 89 bodů, a byl tak druhým nejproduktivnějším hráčem, lepší byl pouze Patrick Kane.

Pouze jednou ve své kariéře nedosáhl Benn na hranici 20 zásahů za sezónu, a to během zkráceného ročníku 2012/13. Od té doby však třikrát za sebou dosáhl hranice 30 gólů, letos dokonce 40. Sehrál se s Tylerem Seguinem, což mu v sezóně 2014/15 pomohlo vyhrát kanadské bodování ligy, i když si připsal "jenom" 87 bodů.

EIGHT MORE YEARS!!!#Stars sign Jamie Benn to an eight-year contract extension through 2024-25. pic.twitter.com/0mCEXO2UqZ

Dallas Stars (@DallasStars) July 16, 2016