Alexander Killorn: Dalších sedm let Bleskem

17. 07. 2016, 21:45 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Legendární Steve Yzerman vybudoval v Tampě skvělý a mladý tým, který se záhy zařadil mezi ligovou smetánku, ve které se hodlá udržet i nadále. To klub potvrdil nejdříve podpisem svého kapitána Stevena Stamkose a nyní i kontraktem pro centra Alexe Killorna na sedm sezon za 31,15 mil. USD.

Dnes šestadvacetiletý forvard byl sice draftován již v roce 2007, avšak do NHL nakoukl až ve zkráceném ročníku 2012-13 a od té doby bojuje mezi mantinely Národní ligy bez jakéhokoliv přerušení. Má tak v nohou 272 zápasů, ve kterých si připsal slušných 138 bodů (v play off za 47 duelů nastřádal 33 zápisů do statistik). Pravidelně tak sbírá kolem 40 bodů na sezonu, tudíž je jeho nový cap hit ve výši 4,45 milionů dolarů k jeho výkonům přiměřený. "Rádi jsme mu nabídli dlouholetou smlouvu v této výši. Strávil s námi celou dosavadní kariéru a tvoří jádro našeho mužstva," nechal se slyšet Yzerman.

Tampě stále zbývá podepsat nová superhvězda Nikita Kucherov a talentovaní Rusové Vladislav Namestnikov a Nikita Nesterov. Dá se tak očekávat, že budeme Bolts potkávat na špici ještě pěknou řádku let.