Brassard novou posilou Ottawy!

18. 07. 2016, 21:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po několika dnech klidu před několika okamžiky obletěla hokejový svět zpráva o výměně mezi New York Rangers a Ottawa Senators. Jezdci poslali do Ottawy osmadvacetiletého centra Dericka Brassarda a volbu v sedmém kole draftu za třiadvacetiletého Miku Zibanejada a druhé kolo ve výběru talentů. Zkušenějšímu Kanaďanovi, který zahájil svou kariéru v dresu Blue Jackets, budou Sens vyplácet v následujících třech letech 5 milionů dolarů každou sezonu, mladšímu Švédovi s Íránskými kořeny vyprší po ročníku 2016-17 smlouva na 2,625 mil. USD a stane se chráněným volným hráčem (RFA).

Brassard byl velkým talentem Columbusu, avšak svůj potenciál plně uplatnil až v dresu Jezdců z Manhattanu, kde v poslední sezoně nasbíral 58 bodů za 27 gólů a 31 nahrávek. Jeho čas však přichází zejména ve vyřazovací části, ve které si za 59 odehraných duelů připsal 44 bodů (všechny v dresu Blueshirts).

Talentovaný Mika Zibanejad sbírá padesát bodů na sezonu a má potenciál dál se zlepšovat. Na Manhattanu by měl ve druhé řadě nahradit právě Brassarda a stát se tak hned po Dereku Stepanovi nejdůležitějším středním útočníkem v týmu. Je podobným typem hráče jako Brassard (103 bodyčeků). Jeho 111 hitů v ročníku 2015-16 je toho jasným důkazem. Navíc umí odebrat puky (52, nejvíce ze všech centrů Sens), stejně jako jeho protějšek z Kanady (56).

Kdo na této výměně vydělal?