McSpasitel by prý byl poctěn stát se kapitánem Oilers

25. 07. 2016, 18:00 » Komentáře - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Zázračné devatenáctileté kanadské dítě Connor McDavid by se mohl stát kapitánem svého týmu z Edmontonu a zařadit se tak do společnosti takových jmen jako Doug Weight, Mark Messier či Wayne Gretzky, kteří nosili "C" na dresu před ním.

"Kdybych se stal někdy kapitánem, byla by to pro mě jedna z největších poct a úspěchů, které bych bral velmi vážně," prozradil McDavid listu Toronto Sun.

Olejáři byli v sezoně 2015-16 bez kapitána, naposledy tuto roli plnil Andrew Ferenc. Nechci to dále rozebírat, ale samozřejmě by to byl neskutečný pocit," pokračuje rodák z Richmond Hill.

Jordan Eberle, další forvard celku z Alberty, má na toto téma svůj názor. "Myslím, že můžeme vidět mnoho týmů, které hrají dobře i bez kapitána. Mám důvěru v hráče, kteří jdou ostatním příkladem. Hrál sem s Connorem a je to skvělý hráč. Myslí, že je budoucím hokejovým králem. Nezáleží ale na tom, jestli je kapitánem on, nebo třeba já. Chceme mít více vůdců, kteří budou táhnout za jeden provaz," nabízí svůj pohled na věc šestadvacetiletý Kanaďan.