Vítězové a poražení léta 5/10

07. 08. 2016, 20:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V pátém dílu seriálu o vítězích a poražených letošního léta se podíváme na tři kluby které mají slavnou minulost, avšak současnost není příliš zářivá.

EDM 19. Edmonton Oilers

Stojí opravdu služby Milana Lucice za 42 milionů dolarů, které mu Edmonton vyplatí během sedmi let? A dává smysl výměna Taylora Halla za Adama Larssona? Na obě otázky odpovídáme ne. Oilers opět nebyli schopni sehnat obránce, který by svými kvalitami mohl figurovat v top čtyřce zadáků každého týmu. Léto sice nebylo tak špatné, jak se může na první pohled zdát, avšak nevypadá to, že by se Olejáři posunuli nějak dopředu.

NYR 18. New York Rangers

Před nedávnem obětovali mladé hráče za zkušené veterány a vsadili vše na jednu kartu. Na Stanley Cup však nedosáhli a nyní se musí snažit svůj tým omladit. Vyměnili tak Derricka Brasarda do Ottawy za třiadvacetiletého Miku Zibanejada. Michael Grabner a Nathan Gerbe mají jsou rychlí forvardi a vylepší checking lines týmu. Před několika dny podepsal tým s Chrisem Kreiderem čtyřletou smlouvu. Kreider se stal objevem play off 2013-14 a od té doby se napevno usadil v sestavě Jezdců. Rangers by si měli pospíšit, jelikož jejich gólmanské superhvězdě Henriku Lundqvistovi je již 34 let a blíží se jeho hokejový důchod.

TOR 17. Toronto Maple Leafs

Matt Martin bude ochraňovat mladé naděje týmu, které by se měly postupně zapracovat do sestavy. Je otázkou, zda bylo moudrým rozhodnutím angažovat Romana Poláka, který tak vezme místo v sestavě nějakému mladému zadákovi. Gólman Frederik Andersen pravděpodobně se svými výkony nestojí za 5 mil. USD ročně, které mu průměrně Leafs vyplatí. Na druhou stranu šlo od klubu o nezbytný krok, jelikož nikoho kvalitnějšího do brankoviště celek nemá. Do týmu přichází jako jednička draftu velký talent Auston Matthews.