Vítězové a poražení léta 7/10

11. 08. 2016, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Sedmý díl našeho seriálu nás zavádí k týmům, kterým se v poslední sezoně velmi dařilo. Washington Capitals vyhrál President's Trophy, Pittsburgh Penguins přidal do své sbírky čtvrtý Stanley Cup a San Jose Sharks se účastnilo svého prvního finále vyřazovacích bojů v historii.

WSH 13. Washington Capitals

Přivedli Bretta Connollyho. Toť vše. Co jiného dělat s týmem, který zažil neuvěřitelně úspěšnou základní část a poté se v play off nechal vyřadit od rivala? Možná se Caps měli vydat cestou San Jose a promarnit léto snahou vyměnit jádro svého týmu. Nebo mohli přivést do týmu schopnější dvojku do brankoviště. Faktem však zůstává, že Capitals mají velmi silný tým, který si přes léto udrželi.

SJS 12. San Jose Sharks

Mikkel Boedker? San Jose přinese rychlost. Je však otázkou, zda se neměli spíše zkusit zbavit veteránů Joea Thorntona a Patricka Marleaua, kteří budou v ročníku 2016-17 pravděpodobně zpívat labutí píseň na rozloučenou. David Schlemko by mohl být poměrně slušnou posilou obrany. Sharks tak pro příští ročník neprohloupili.

PIT 11. Pittsburgh Penguins

Nedělat přes léto nic je asi tím nejlepším řešením. Proč také měnit tým, který je čerstvým vítězem Stanley Cupu? Možná se rozhodnutí ponechat si v brankovišti Fleuryho i Murrayho bude generální manažer Jim Rutherford možná litovat (zvláště při rozšiřovacím draftu 21. června 2017). Pens však zůstávají stejně nebezpečným týmem jako v sezoně 2015-16.