Vesey dal košem Buffalu a nyní se stal Jezdcem

20. 08. 2016, 09:41 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Před několik dny jsme rozebírali New York Rangers a jejich mužstvo (zde). Dalšího velkého talenta budoucnosti získala organizace z Original Six, když podepsala Jimmy Veseye, třiadvacetiletou hvězdu univerzitního hokeje a držitele Hobey Baker Award, obdobu Hart Trophy v NHL.

Během 70 zápasů v posledních dvou ročnících zaznamenal Vesey 104 bodů (56+48). Rodák z North Reading byl roku 2012 draftován ve třetím kole Nashville Predators, avšak odmítl s nimi podepsat kontrakt. Jeho práva tak získalo Buffalo Sabres. I přes všechny snahy ale Vesey nepodepsal. Od 15. srpna se tak stal neomezeně volným hráčem.

"Potěšilo mě, když mi zazvonil telefon a na něm bylo bostonské číslo. Umí skórovat, je talentovaný a já jsem moc rád, že si vybral nás," nechal se slyšet generální manažer Rangers Jeff Gorton.

"Celá má rodina včetně mě byla nadšená ze schůzky z Rangers. Bylo vidět, že o mě opravdu stojí a chtějí mě zapracovat do své sestavy," nabídl svůj pohled na věc sám Vesey, který bude pobírat ročně 925 tis. USD.