Počkal si, ale dočkal se. Hudler míří na rok do Dallasu

24. 08. 2016, 23:33 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jedna na papíře z nejsilnějších ofenziv v celé NHL vítá další posilu. Je jí dvaatřicetiletý český útočník Jiří Hudler, který se s Dallasem dohodl na roční smlouvě s platem dva milióny dolarů. Spekulace deníku Today’s Slapshot potvrdil hráčův agent Petr Svoboda a dnes ráno amerického času i sám klub.

Přestože se nám pomalu léto chýlí ke svému konci, tak to vůbec neznamená, že Hudler by měl být ve Stars jen tak na výpomoc. Zkušený útočník, jenž v minulém ročníku oblékal dresy Calgary a Floridy, totiž za uplynulý ročník nasbíral v 72 utkáních 46 bodů (16+30), za pozornost však stojí spíše sezóna 2014/15.

V ní jako jedna z opor Flames dotáhl Hudler svůj tým do play off se 76 body (31+45) v 78 utkáních, a stanovil si tak kariérní maxima ve všech zmíněných kategoriích. Celou sezónu navíc korunoval ziskem Lady Byng Trophy pro nejslušnějšího hráče ligy. Minulý rok se mu tolik nevydařil, ale rozhodně se nedá říci, že dopadl katastrofálně.

V Texasu na něj čekají spoluhráči, již se v minulé sezóně postarali o nejvyšší průměrný počet vstřelených gólů na zápas (3.23) a kterým chyběl jeden vyhraný zápas k postupu do finále Západní konference. Hudler se bude rvát o místo v prvních dvou formacích, kde mají jisté místo Tyler Seguin, Jamie Benn, Jason Spezza a nejspíše i Patrick Sharp, jeho soupeři tak budou pravděpodobně Aleš Hemský, Valerij Ničuškin a Cody Eakin.

Na první pohled to vypadá, že to rodák z Olomouce, který se na blížící se Světový pohár kvůli nenominaci nepodívá, bude mít složité, ale současný generální manažer Dallasu Jim Nill, s nímž se Hudler zná od společného působení z Detroitu, kde společně v roce 2008 vyhráli Stanley Cup, mu určitě šanci dá.

#Stars sign RW Jiri Hudler to a one-year contract.

📝: https://t.co/ZdGY3d7WfW pic.twitter.com/Knr71odfVR

Dallas Stars (@DallasStars) 24. srpna 2016