SP 2016: Českou reprezentaci povede jako kapitán Plekanec

29. 08. 2016, 11:47 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Už 17. září začne v Kanadě po 12 letech znovu Světový pohár a český národní tým u toho nebude chybět. O tom, kdo se stane kapitánem podle zámořských expertů outsidera turnaje, by se mohly vést dlouhé řeči, ale trenér Josef Jandač a jeho realizační tým vsadili na osvědčenou volbu. Kapitánské céčko totiž na dres dostane podobně jako před dvěma lety na ZOH v Soči a jako například na letošním MS útočník Montrealu Tomáš Plekanec.

„Měli jsme tu představu delší dobu a teď jsme se rozhodli ji zveřejnit. S realizačním týmem jsme rozebírali pozice hráčů v týmu a volba byla jednoznačná,“ okomentoval rozhodnutí Jandač, alespoň ho tak citovala Česká televize.

Třiatřicetiletého rodáka z Kladna čeká nelehký úkol. České mužstvo je totiž ve většině herních situacích a na většině pozicích označováno za vůbec nejslabší, a bude tak na něm, aby zkusil svoje spoluhráče vyburcovat k dobrým výkonům proti dvěma favoritům turnaje, Kanadě a USA, a proti Výběru Evropy, kde nastupují hráči pocházející z Evropy mimo Švédsko, Finsko, Česko a Rusko.