SP 2016: Connor McDavid s Matthewsem a Scheifelem

18. 09. 2016, 08:00 » Novinky - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Connor McDavid poznává své spoluhráče týmu Severní Ameriky. Kapitán bude hrát proti týmu Finska s Auston Matthewsem a Markem Scheifelem.

Po 12 dnech experimentů je jasno. Trenér týmu Severní Ameriky, Todd McLellan, se rozhodl, že kapitán Connor McDavid bud začínat Světový pohrá 2016 jako kapitán. Při pátečním tréninku v Ricoh Coliseum bruslil McDavid s Austonem Matthewsem na levém křídle a Markem Scheifelem na pravém křídle. Tím pádem budeme moci sledovat v jednom útoku jedničku NHL Draftu 2015, 19-letého McDavida, s jedničkou NHL Draftu 2016, Matthewsem, který v sobotu oslavil své 19. narozeniny a Scheifelem, 23 let, sedmičkou NHL Draftu 2011.

Tým Severní Ameriky bude hrát proti Finsku v Air Canada Centre v neděli. "Stále hledáme kombinace, které by nám daly nejlepší možnosti vyhrát," řekl McLellan. "Connor se zlepšuje a společně s Austonem to bude dobrá dvojka. Auston je velký a silný na puku a Connor má svoji rychlost."

Matthews byl na začátku 13. útočníkem týmu Severní Ameriky. I přesto, že nehrál ještě žádný zápas NHL. "Pokaždé, když jde na led, je na něm vidět, jak se adaptuje s ledem a s hráči," vyseknul mu poklonu McLellan. "Auston má schopnost zrychlit hru a nebo také díky své výšce ji zpomalit a buď chránit puk nebo naopak tvořit hru." Podle všeho by měl být Auston Matthews jedním z nejodpovědnějších útočníků.

Kdo bude sledovat tento tým podrobněji, určitě doporučujeme se zaměřit na tuto lajnu, o které zcela jistě uslyšíme a to nejen na tomto turnaji, ale o každém hráči z této lajny v NHL.