Hvězdy prvních přípravných zápasů

27. 09. 2016, 16:00 » Ocenění hráči - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Světový pohár vrcholí, stojíme na prahu finálového klání mezi Kanadou a výběrem Evropy, avšak jejich souboj nemá na NHL žádný vliv a přípravné zápasy se začínají rozjíždět v plném proudu. Mladí hráči i veteráni se snaží vybojovat své místo v sestavě „áčka“ a udržet se tak v nejlepší hokejové lize světa. Komu se začátek přípravy vydařil nejlépe? Na to se podíváme na následujících řádcích.

ARI 3. Max Domi

První zápas odehrála v Glendale domácí Arizona Coyotes s Los Angeles Kings. Hráči v tmavých dresech vyhráli 5:3 a velkou zásluhu na výhře měl syn slavného bitkaře a muž bojující s cukrovkou Max Domi, jeden z nejlepších nováčků minulého ročníku a největších talentů Desert Dogs. Dnes v noci nejprve nahrál Luke Schennovi, který otevřel skóre duelu a poté sám v prostřední periodě vstřelil vedoucí gól.

DAL 2. Jiří Hudler

Dlouho zůstával přehlížen a bez smlouvy poté, co mu ji neprodloužila po nepovedeném play off Florida Panthers. Nakonec dostal nabídku od Dallasu Stars a ten zatím nemusí vůbec nabídnutému kontraktu na 2 miliony dolarů ročně litovat. V prvním přípravném mači, jež Hvězdy vyhráli nad St. Louis 3:1, si český útočník připsal gól a asistenci a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Vrátí se do své staré formy ze sezony 2014-15, kdy v dresu Calgary Flames získal Lady Bing Trophy?

STL 1. Kenny Agostino

Že jste toto jméno ještě nikdy neslyšeli? Není se čemu divit! Čtyřiadvacetiletý forvard stihl za celou kariéru odehrát v NHL pouze 10 zápasů a připsal si jediný bod. V prvním přípravném zápasu proti Columbusu však naprosto dominoval a díky dvěma gólům a třem asistencím byl hlavním důvodem triumfu Bluesmanů v poměru 7:3. Dokáže konečně prorazit do Národní ligy?