Frk i Nakládal míří do Caroliny, Pavelec umístěn na waivers

10. 10. 2016, 19:40 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dvojice českých hráčů míří do Caroliny, koho naopak čeká nejistá budoucnost, je brankář Ondřej Pavelec. Nejdříve se ale pojďme podívat na ty šťastnější zprávy: osmadvacetiletý zadák Jakub Nakládal, který se mimochodem zúčastnil letošního Světového poháru, podepsal s Hurricanes roční kontrakt s platem 600 tisíc dolarů, do stejného týmu pak z listiny volných hráčů, kam ho umístili Red Wings, míří útočník Martin Frk. Ondřej Pavelec na ní byl naopak Jets zapsán. Stejný osud potkal překvapivě také obránce Zbyňka Michálka.

Třiadvacetiletý Frk, rodák z Pelhřimova, byl draftován Detroitem v roce 2012 z celkové 49. pozice a předvedl se v sezóně 2015/16, když si v 67 utkáních připsal solidních 44 bodů, ale především 27 branek. Jeho čuch na branky je velmi dobře viditelný, vždy to byl ryzí střelec. Pokud se o něm chcete dozvědět více, doporučujeme přečíst náš dřívější článek. Dodáme, že podle zámořského experta Boba McKenzieho z TSN o něj měla zájem hned trojice mužstev.

Osmadvacetiletý Nakládal podepsal loni v květnu smlouvu s Calgary, za které odehrál v NHL 27 utkání, v nichž vstřelil dvě branky a přidal tři asistence, dalších 35 zápasů přidal na farmě v Stocktonu v AHL, tam zaznamenal bodů 14 (2+12). Generální manažer Hurikánů Ron Francis v prohlášení uvedl, že příchod Nakládala má vyztužit obranné řady Caroliny, zatímco fanoušci Flames se povětšinou shodují, že odchod rodáka z Pardubic je pro Calgary škoda.

Arizona pak zapsala na waivers také třiatřicetiletého zadáka Zbyňka Michálka, dlouholetého hráče Kojotů. Ten vstupuje do posledního roku ze své dvouleté smlouvy s celkovou hodnotou 6.4 miliónů dolarů. V loňském ročníku odehrál v 70 utkáních průměrně za zápas něco málo přes 17 minut. Tento krok může napovědět, že do zahajovací sestavy Coyotes se nakonec probojuje 16. volba letošního draftu Jakob Chychrun.

[NEWS] #Canes agree to terms with defenseman Jakub Nakladal → Details: https://t.co/sxHeWNEBlB #Redvolution

Carolina Hurricanes (@NHLCanes) 9. října 2016