Jsou staří, avšak ne zastaralí: Chris Kunitz

27. 11. 2016, 18:30 » Úhel pohledu - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vydáváme se na cestu do Pensylvánie, kde v Ocelovém městě hraje již řadu let za místní Tučňáky Kanaďan Chris Kunitz, který zde vyhrál Stanley Cup v letech 2009 a 2016. Zároveň je ve svých sedmatřiceti letech druhým nejstarším hráčem v sestavě Pens, ihned za čtyřicátníkem Mattem Cullenem.

PIT Asistence sem, asistence tam

Kunitz sice dokázal vždy střílet góly (například v sezoně 2013-14 již vsítil skvělých pětatřicet), ovšem platí hlavně za nahrávače a tvůrce akcí. V kariéře jich nastřádal již 319 a letos má našlápnuto na 39, což by byl jeho nejvyšší zisk za jednu sezonu během celé jeho poutě v barvách Ducks a Pens (odehrál též dva zápasy v dresu Atlanty Thrashers, zde však nebodoval). K přihrávkám může přidat též kolem dvaceti gólů, což je na jeho věk skvělé číslo. Navíc umí pořádně přitvrdit hru. Rozdá v průměru 3,3 hitu na zápas a v této statistice je nejlepším plejerem svého týmu.

Kunitz sice nepatří mezi star ligy, dokáže však svému týmu výrazně pomoci v defenzivě zvlášť proti rychlým soupeřům (díky často používaným bodyčekům) i v ofenzivě a písmeno "A" nenosí na hrudi náhodou. Rodák z Reginy je tak jednou z nejvýraznějších postav povýlukových úspěchů Pens.