Laine hattrickem zařídil obrat Winnipegu, Detroit vyloupil MSG

20. 10. 2016, 07:05 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dva zápasy bylo k vidění v noci ze středy na čtvrtek a bylo se na co dívat. Zejména v zápase mezi Winnipegem a Torontem se viděli parádní vstup Maple Leafs do zápasu, obrat domácích Jets a fenomenální představení dvojky letošního draftu. Detroit pak ve druhém utkání uválčil díky dobrému výkonu Jimmyho Howarda v brance dva body za výhru 2:1.

WPG WINNIPEG - TOR TORONTO 5:4p (0:2, 1:2, 3:0, 1:0)

K očekávanému souboji Laine - Matthews se schylovalo v dnešním prvním nočním zápase ve Winnipegu, takže se dalo čekat, že oba dva mladíci budou na ledě vidět. Že se ale jeden z nich předvede v takové parádě, to asi nikdo nečekal. Ale pojďme pěkně popořádku. Maple Leafs přijeli na led Jets s bilancí jedné výhry a jedné porážky, a rádi by tak získali další vítězství. Ke svému cíli vykročili parádně, když v první dvacetiminutovce, přestože je domácí přestříleli poměrem 10:8, dvakrát skórovali, z dorážky se v sedmé minutě prosadil Connor Carrick, v té sedmnácté pak i po asistenci Milana Michálka zvýšil náskok hostů Nazem Kadri. Na začátku druhé dvacetiminutovky to s domácími vypadalo ještě hůř, Toronto totiž v rozmezí pouhých osmi sekund využilo zásluhou Williama Nylandera a Kadriho dvě přesilovky a dostalo se do pohodlného vedení 4:0. Winnipeg sice dokázal ve 14. minutě téže třetiny snížit prostřednictvím Tylera Myerse, ale při stavu 4:1 pro hosty to nevypadalo, že by se mělo s rázem utkání něco stát. Odepisovat Tryskáče by ale bylo chyba, protože ti svou sílu ukázali ve třetí třetině. Na střely sice prohráli 12:13, ale byli výrazně efektivnější. Už po minutě hry snížil Patrik Laine, a když o pět minut později přesně zamířil Mark Scheifele, schylovalo se k dramatickému závěru zápasu. V něm muselo Toronto bránit oslabení, což se mu nakonec nepovedlo. 55 sekund před třetí sirénou napřáhl ke střele Ehlers, aby puk posunul na levou stranu na volného Laineho, který dělovkou do odkryté klece vyrovnal. Ale bylo to teprve prodloužení, v němž jsme opravdu viděli souboj prvních dvou mužů letošního draftu. Matthews nejprve ujížděl sám na Hutchinsona, ale vyzrát na něj nedokázal, a tak se k puku po Byfuglienově nahrávce dostal Laine, načež on v přečíslení 2 na 1 přesnou střelou uspěl. Skvělý zápas se skvělým koncem a obratem v podání Jets.

Perličky:
* Winnipegu se povedlo vyhrát zápas, v němž prohrávali o čtyři góly, poprvé v historii klubu.
* Jets jsou zároveň prvním týmem v historii NHL, který překonal deficit nejméně tří branek dvakrát v prvních čtyřech utkáních ročníku.
* Laine je prvním hráčem v klubové historii, jemuž se povedlo skórovat v poslední minutě základní hrací doby a pak vstřelit vítězný gól v prodloužení v tom samém zápase.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



NYR NY RANGERS - DET DETROIT 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Tradiční souboj mezi dvěma týmy Original Six byl k vidění v New Yorku, kam přijeli hokejisté Detroitu. Ti se tentokrát rozhodli nasadit do branky zkušenějšího Jimmyho Howarda a jejich sázka se jim vyplatila. Dvaatřicetiletý Američan byl totiž ústřední postavou vítězství Red Wings, které se urodilo na začátku třetí třetiny, když se po 59 sekundách trefil po špatné rozehrávce Henrika Lundqvista Drew Miller. Jezdci přitom vstoupili do celého duelu na výbornou, vedení se ujali už po 69 sekundách zásluhou Mika Zibenejada, který tečoval nabídku McDonagha od modré čáry. Další šance už ale ani přes vysokou střeleckou převahu a nezhodnotili a po vyrovnání ve formě hrajícího Thomase Vaneka ze sedmé minuty druhé dvacetiminutovky a vítězném gólu Millera neberou z utkání ani bod, to Detroit se může radovat z druhého vítězství za sebou.

Perličky:
* Domácí zvítězili na střely vysoko 33:18.
* Vanek zaznamenal už pátý bod ve třech zápasech v novém týmu (2+3).
* Přestože jeho tým nevyhrál, tak se s novým mužstvem očividně dobře sžil rovněž Zibanejad, také autor dvou gólu a tří nahrávek.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.