Návrat do St. Louis vyšel Elliottovi na jedničku

26. 10. 2016, 15:00 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Vypadá to, že Jake Allen měl s pár dnů starým prohlášením, že se jeho bývalý kolega a současný gólman Calgary Brian Elliott ještě zvedne a že by si Flames s jeho nepříliš přesvědčivými výkony neměli dělat starosti, nakonec pravdu. V posledním zápase se o tom Allen přesvědčil na vlastní oči, Calgary totiž i díky solidnímu výkonu Elliotta v brance vyhráli na ledě St. Louis 4:1. Elliott k porážce svého bývalého klubu přispěl 23 zákroky.

Od toho již zmiňovaného prohlášení se Elliottův výkon rapidně zlepšil. Proti dvěma silným mužstvům z Centrální divize dokázal jednatřicetiletý Kanaďan vychytat ve dvou dnech dvě výhry. Nejprve 31 zákroky decimoval útočníky Chicaga při vítězství 3:2 na nájezdy, když v posledních vteřinách základní hrací doby ukradl domácím hráčům jasnou gólovku, aby o den později inkasoval z holí bývalých spoluhráčů pouze jednou. Za Blues, se kterými strávil Elliott pět sezón, se dokázal prosadit pouze Kevin Shattenkirk.

„Už v létě jsem to v rozpisu viděl. Člověk se sem chtěl vrátit. Chytat před zdejšími fanoušky mě v této hale bavilo a chtěl jsem to zažít znovu, i když za jiný tým. Kluci udělali přede mnou spoustu práce, aby pro mě to vítězství získali,“ říkal Elliott po vyhraném utkání pro oficiální ligový server NHL.com.

Flames přitom nevstoupili do nové sezóny příliš dobře, když prohráli první tři zápasy, a i když pak urvali vítězství nad Buffalem, prohráli poté další dvě utkání, včetně jednoho se St. Louis. Pak ale přišly již zmiňované duely proti Blackhawks a Blues a dvě možná trochu překvapivá, ale o to sladší vítězství.

„Taky si myslím, že kluci před ním (Elliottem) hráli dobře. Myslím si, že jsme dokázali spoustu šancí odvrátit, ale měl tam pár dobrých zákroků zejména na konci, kdy jsme věděli, že budeme čelit tlaku. Tehdy zachytal asi nejlépe. A přesně to potřebujeme - dostat se do pozice, ze které můžeme vyhrát, aby nás pak on podržel,“ zhodnotil střetnutí kouč Plamenů Glen Gulutzan.