Montreal hledá obránce, Radulov si na novou smlouvu počká

04. 11. 2016, 18:27 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Montreal Canadiens sice patří s průměrem 1.3 obdrženého gólu na zápas mezi úplnou špičkou ligy, přesněji v této statistice s velkým přehledem vedou, ale i tak se v posledních dnech začaly objevovat spekulace, že hledají na přestupovém trhu kvalitního obránce do prvních dvou obranných řad. Tyto informace sice údajně neznamenají bezprostřední příchod takového zadáka, ale lze očekávat, že generální manažer Marc Bergevin se pokusí někoho přivést.

Canadiens v pondělí poslali zpátky do juniorky osmnáctiletého ruského zadáka Mikhaila Sergacheva, jehož čas v NHL ještě nenadešel. Pokud jde o již zmiňovanou případnou posilu, tak hádat ji asi zatím postrádá smysl, protože těch jmen je hodně, a vzhledem k tomu, že jen málokdo by očekával trejd P.K. Subbana za Shea Webera, vyměněn může být skoro kdokoli. Případným odhadům nenahrává ani brzký začátek ročníku, když o play off bojuje v podstatě každý tým, takže zbavovat se klíčového zadáka by nedávalo smysl.

Montreal má navíc ještě jeden problém, podle serveru CapFriendly.com totiž má pod platovým stropem místo nepříliš velkých 3.11 miliónů dolarů. Spekulace každopádně budou v průběhu ročníku nabírat na intenzitě.

Když už mluvíme o posilách, tak hned dvě, které během letošního léta přišly, se zařadily mezi důležité hráče Habs. Jednou z nich je již zmiňovaný obránce Shea Weber, tím druhým je ruský útočník Alexander Radulov, jehož přínos jsme už rozebírali v našem dřívějším článku. Nyní ale přišla nová informace přímo od klubu, který zareagoval na množící se prosby nejen od fanoušků Montrealu o novou smlouvu pro Radulova.

9-0-1. #GoHabsGo pic.twitter.com/jtNcgL4kgY

— Canadiens Montréal (@CanadiensMTL) 3. listopadu 2016



Radulov, který v deseti dosavadních zápasech nasbíral osm bodů za tři góly a pět asistencí, se výraznou měrou podílí na skvělém startu Habs, kteří vstoupili do ročníku devíti výhrami z deseti utkání. „Ještě je moc brzy. Vzpomínám si, když jsme získali (Thomase) Vaneka. Hodně nám pomohl se dostat do play off, ale pak se mu v něm příliš nedařilo. První měsíc poté, co jsme ho získali, začali někteří fanoušci a média naléhat, abychom s ním podepsali,“ uvedl pro ESPN Bergevin.

I kdyby s ním Bergevin nový kontrakt podepsat chtěl, dle ligových pravidel tak může učinit nejdříve až 1. ledna. Nový rok ale bude až za necelé dva měsíce a do té doby se může přihodit spoustu věcí, od možného zranění až po pokles formy. Zadruhé se musí Bergevin vypořádat se smlouvami pro další hráče. Alex Galchenyuk má před sebou poslední rok svého nováčkovského kontraktu, stejně je na tom obránce Nathan Beaulieu. Nechráněnými volnými hráči (UFA) se pak stanou Andrej Markov a David Desharnais, otazníky se budou klást i okolo brankáře Ala Montoyi.

„Člověk musí být trpělivý. Máme spoustu času,“ dodává Bergevin.