Trouba nakonec zůstává ve Winnipegu, dohodl se na dvouleté smlouvě

08. 11. 2016, 15:00 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Posledním chráněným volným hráčem (tzv. RFA) byl až do včerejšího večera dvaadvacetiletý americký obránce Jacob Trouba, jenž nakonec zůstává v jediném týmu v NHL, který kdy poznal, Winnipegu. S Jets se dohodl na dvouleté smlouvě s průměrným ročním platem 3 milióny dolarů, v prvním roce si vydělá 2.5 miliónů, ve druhém pak 3.5 miliónů. Tento kontrakt však slouží jako přechodný, aby připravil situaci pro případný dlouholetý.

V posledních dnech se začalo vzhledem k dlouhotrvajícím vyjednáváním spekulovat, že Trouba by mohl být vyměněn. Mluvilo se například o Detroitu, ale s tím měl údajně problém generální manažer Kevin Cheveldayoff, jenž chtěl v případném trejdu obdržet výměnou za Troubu stejně talentovaného hráče.

Podle několika zdrojů nebyl u kontraktu problém ani délka, ani platové podmínky, ale obě strany se jednoduše nemohly dohodnout, jakou pozici bude Trouba v týmu mít a jak se to projeví na jeho stráveném čase na ledě.

Podle deníku se o rodáka z Rochesteru, který v minulé sezóně zaznamenal v 81 utkáních 21 bodů (6+15) a do dvou duelů naskočil rovněž na záříjovém Světovém poháru v dresu Týmu Severní Ameriky, zajímali také Anaheim Ducks, v létě pak o něj údajně vyjádřili zájem Montreal Canadiens a Philadelphia Flyers. Trouba ale nakonec zůstává ve Winnipegu.

The #NHLJets have agreed to terms with @JacobTrouba on a two-year contract.

READ >> https://t.co/ZW7scN3vt1 pic.twitter.com/APtuUgFJOP

— Winnipeg Jets (@NHLJets) November 7, 2016