Proč jsou Rangers lepším týmem než loni?

14. 11. 2016, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
I když se zřídkakdy stali mistry NHL, jsou Rangers se svým bohatstvím talentů legitimním uchazečem o tento titul téměř v každém ligovém ročníku. Ani letošní sezona není výjimkou.

NYR Komplexnější tým

Již od své premiérové sezony 2005-06 platí gólman Henrik Lundqvist za velkou hvězdu ligy. Rangers však byli minulý ročník až moc závislí na jeho výkonech. Když poté poněkud ztratil v prvním kole play off formu, tým z New Yorku se loučil v sérii proti pozdějšímu mistrovi z Pittsburghu hned po pěti zápasech. Henkie se však i ve svých čtyřiatřiceti letech stále řadí na špici ligových gólmanů a svou pozici strážce svatyně číslo jedna drží u Jezdců již dvanáctou sezonu.

Letos si však může Král Henrik dovolit udělat nějakou tu chybu, jelikož jsou Rangers komplexnějším a kvalitnějším týmem, v němž hrají skvěle všechny řady, tudíž částečně ulehčují tlak, jež je na Lundqvista každý večer vyvoláván.

"[Generální manažer] Gorton ukázal, že dokáže skvěle vylepšit svůj tým. Podíval se na jeho nedostatky v posledním play off a a náležitě ho pozměnil. Největší změnou byla výměna Dericka Brassarda za Miku Zibanejada, ve kterém získali Rangers mladšího a rychlejšího hráče, jež má potenciál nadále se zlepšovat," okomentoval aktivitu vedení Jezdců v okurkové sezoně uznávaný novinář Sam Rosen.

NYR Jimmy Vesey? Skvělá posila!

Roku 2012 byl draftován Nashvillem. S tím však odmítl podepsat smlouvu a Preds vyměnili jeho práva do Buffala. Tomu se však též nepovedlo do daného data vyjednat s univerzitní hvězdou kontrakt a Vesey se tak stal nechráněným volným hráčem (UFA). Nakonec se dohodl s Rangers a mnozí odborníci tvrdili, že si pro svůj další rozvoj vybral nevhodný klub. Tyto předpovědi však rodák z Bostonu smetl ze stolu a za dosavadních 16 zápasů nastřádal 11 bodů (7+4) a utvořil dynamickou první lajnu s Derekem Stepanem a Rickem Nashem.