Přestupové spekulace: Vymění Sens Hammonda?

15. 11. 2016, 16:40 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Brankářská situace v Ottawě v letošní sezóně se dá nazvat přinejmenším dost nejistou. Kvůli zraněním Andrewa Hammonda a Craiga Andersona nejprve v některých utkáních chytali pouze farmářští gólmani, pak se Anderson, jehož manželce lékaři diagnostikovali rakovinu, vrátil do brankoviště, ale Senators pro jistotu získali z Pittsburghu Mikea Condona, který svými výkony předčil Hammonda a měl by plnit roli dvojky. Logicky se tak nabízí úvaha, že Hammond, jenž mezi elitu vstoupil během ročníku 2014/15, může být vyměněn.

Podle novináře kanadské televizní stanice Sportsnet Elliottea Friedmana Senátoři testují přestupový trh, aby zjistili potenciální zájem ostatních klubů o osmadvacetiletého Kanaďana. Hammond, který na konci sezóny 2014/15 pomohl Ottawě s bilancí 20-1-2 a 94.1% úspěšností zákroků k postupu do vyřazovacích bojů, by musel jít na farmu, v prvním týmu si už totiž nejspíše vzhledem k dobrým výkonům Condona nezachytá.

Rodák z Britské Kolumbie ovšem od vzpomínaného ročníku, ve kterém skončil na sedmém místě v hlasování o Vezina Trophy a dokonce dostal i pár hlasů v hlasování o vítězi Hart Trophy, už nepodává tak fantastické výkony. V minulé sezóně zaznamenal během pouhých 21 startů bilanci 7-11-4 a chytil 91.4 % střel, letos je na tom ještě hůře, ve dvou zápasech inkasoval 6 gólů z 29 střel (79.3% úspěšnost, 4.5 GAA).

Na druhou stranu to ještě neznamená, že se nemůže vrátit do své staré formy, vzhledem k poměrně malému platu (1.35 miliónů dolarů) je docela rozumnou volbou a týmy, které by ho mohly chtít získat, by se určitě našly. Spekulovat se dá například o Dallasu nebo o Los Angeles.

zdroje: nhl.nbcsports.com