Vasilevskiy bezchybný, Palát 1+1

19. 11. 2016, 23:01 » Review - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Již dnes odpoledne jsme mohli vidět první zápas dnešní sobotní porce zápasů, a to mezi Letci z Philadelphie, kteří hostili Blesky z Tampy Bay.

PHI PHILADELPHIA - TBL TAMPA BAY 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

V odpoledních hodinách na sebe narazila Philadelphia Flyers a Tampa Bay Lighting. Prvních 10 minut vyznělo jasně pro domácí. Byli více na puku a soupeř Letců se během prvních 10 minut zmohl pouze na dvě střely, které Mason, brankář hostí, chytil. Byli to ale právě hosté, kteří hned při své první přesilovce v zápasu otevřeli skóre, konkrétně Tyler Johnson, pro kterého to byla již letošní šestá trefa. Jak v dresu Flyers, tak v dresu Bolts byli vidět čeští zástupci ledního hokeje. Jakub Voráček měl pár šancí, leč gólově se neprosadil. O sobě dal vědět i obránce Radko Gudas, který se pustil ve druhé třetině do křížku s J.T. Brownem a bitka skončila nerozhodně, i když nic ostrého to nebylo. Na druhé straně byl pro změnu vidět Ondřej Palát, který zvyšoval před polovinou zápasu již na 2:0 pro hosty a na začátku třetí třetiny nahrával na poslední gól zápasu Jonathanu Drouinovi. I když Philadelphie jasně přestřílela soupeře 32:18, byli to hosté, kteří se radovali z výhry 0:3.

Perličky:
* Shayne Gostisbehere se vrátil do sestavy Flyers právě na toto utkání poté, co byl ve čtvrtečním zápase mimo led. V 18 zápasech má tak tento obránce 3 góly a 7 asistencí. Svoji sbírku v tomto zápase nerozšířil a zatímco před tímto zápasem měl v průměru 21:02 minuty na zápas, v odpoledním zápasu strávil na ledě dokonce 23:32 a do tabulky pravdy si připsal jeden záporný bod.
* Andrei Vasilevskiy naproti tomu vychytal svůj druhý shutout v tomto týdnu, když pochytal všech 32 střel Flyers. Stále tak drží skvělou statistiku 5-1-1, dvě vychytané nuly a pouze 10 obdržených branek v této sezóně.
* Steve Mason měl pouze 15 úspěšných zákroků. Pro Letce byla prohra o to horší, že vlastně celý zápas dominovali. Bohužel po tomto zápase se brankářova statistika mění na 4-6-3, 3.12 branky na zápas a procentuální úspěšnost klesla na 88.6%.



Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.