Přestupové spekulace: Burmistrov do Montrealu?

08. 12. 2016, 21:32 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Velmi nepříjemnou zprávu uslyšeli včera fanoušci Canadiens, když jejich oblíbený klub oznámil, že příštích šest až osm týdnů budou chybět v sestavě kvůli zranění dva klíčoví centři Alex Galchenyuk a David Desharnais. Aby se Montrealu nestalo něco jako loni, tak by bylo samozřejmě zdrávo tyto mezery zaplnit adekvátními hráči. Jednou z nejčastějších možností je nějakého centra přivést pomocí výměny. Už dříve se spekulovalo například o arizonském Martinu Hanzalovi, nyní se objevuje další varianta v podobě winnipežského Alexandera Burmistrova.

Server thefourthperiod.com píše, že výměna zatím nehrozí v blízké budoucnosti, Montreal se nastalou situaci pokusí prozatím vyřešit povoláním hráče z farmy. Generální manažer Marc Bergevin se ale určitě bude na přestupovém trhu poohlížet po vhodné posile.

Alexander Burmistrov
ALEXANDER BURMISTROV WPG
Centr
Základní část 2016/17
GP: 23 | G: 0 | A: 2 | Body: 2
Střely: 13 | +/-: -6
Tou by podle kanadského novináře Elliottea Friedmana mohl být právě Burmistrov. Pětadvacetiletý Rus je v posledním roce své smlouvy a podle thefourthperiod.com už Winnipeg dal od začátku sezóny několikrát ostatním klubům vědět, že by byl ochotný ho vyměnit, samozřejmě za vhodnou protihodnotu.

Burmistrov, který v letošní sezóně nedostává od kouče Paula Mauricea takový prostor jako loni, zaznamenal ve 23 utkáních pouhé dvě asistence, otázkou tak je, zda by se jeho příchod vzhledem k výši platu 1.55 miliónů dolarů vůbec Montrealu vyplatil.