Novinky v lize: Clutterbuck se upsal na pět let, Holland v Arizoně

10. 12. 2016, 09:45 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dvě krátké zprávy nám přineslo páteční odpoledne a večer, my vám je nabízíme v našem dnešním dopoledním souhrnu novinek z NHL. Tou první je nová, konkrétně pětiletá, smlouva pro útočníka Islanders Cala Clutterbucka, jenž si díky ní přijde na relativně slušné peníze. Odchodu z Toronta se pak dočkal forvard Peter Holland, kterého generální manažer Lou Lamoriello poslal výměnou za podmíněnou volbu v draftu do Arizony.

Nejdříve něco málo o Clutterbuckovi. Devětadvacetiletý zkušený útočník se dohodl s Ostrovany, jejichž dres obléká poslední čtyři sezóny, poslední tři pak rovněž jako asistent kapitána Johna Tavarese, na nové pětileté smlouvě s celkovou hodnotou 17.5 miliónů dolarů, průměrný roční plat tak činí 3.5 miliónů dolarů.

Kouč Jack Capuano využívá služeb jednoho ze svých zkušenějších hráčů v letošní sezóně nejvíce za celou dobu, co je Clutterbuck v New Yorku. Průměrně stráví na ledě 15 minut a 26 sekund, během 25 utkání dokázal tento ice-time proměnit ve dva góly a sedm asistenci, což mu na přední příčky týmové produktivity nestačí. V čem ale na prvních místech je, je statistika hitů, v nichž s 89 kousky jasně vede. Generální manažer Garth Snow tak nyní má všechny své útočníky podepsané i na příští sezónu, posledními hráči, kteří se můžou v červenci získat status UFA, tak jsou obránce Dennis Seidenberg a brankář Thomas Greiss.

Holland se konečně dočkal, jeho služby získali Kojoti


Na konci listopadu se v zámořských médiích objevily zprávy, ve kterých agent útočníka Petera Hollanda potvrdil, že Toronto se snažilo jeho klienta vyměnit, především proto, že Holland byl nespokojen se svoji vytížeností pod koučem Mikem Babcockem. Včera se pětadvacetiletý Kanaďan konečně dočkal, Maple Leafs ho poslali výměnou za podmíněnou volbu v draftu do Arizony. Volba v draftu by měla být v šestém kole v roce 2018, ale to pouze v případě, že Coyotes Hollanda buď vymění, nebo s ním podepíší smlouvu.

Holland skutečně v letošní sezóně příliš prostoru v Torontu nedostal, když odehrál pouhých osm zápasů, průměrně strávil na ledě 10 minut a 43 sekund a zaznamenal jednu asistenci. Naposledy se objevil v sestavě 26. listopadu proti Washingtonu (odehrál něco málo přes devět minut).

Rodák z Ontaria obléká dres Maple Leafs od poloviny ročníku 2013/14, kdy přišel do Kanady z Anaheimu, a patřil mezi konzistentní hráče. Loni si v 65 utkáních připsal solidních 27 bodů (9+18), rok předtím nasbíral v 62 duelech o dva body méně (11+14). Letos v létě pak podepsal roční smlouvu s platem 1.3 miliónů dolarů. Coyotes by mu měli dát větší prostor si zahrát, pomoci by mu v tom mělo i zranění Brada Richardsona.


HRÁČ/KOMPENZACETÝMTÝMHRÁČ/KOMPENZACE
Peter Holland
PETER HOLLAND TOR
Centr
Základní část 2016/17
GP: 8 | G: 0 | A: 1 | Body: 1
Střely: 13 | +/-: -2
TORVýměnaARIpodmíněná volba v šestém kole draftu 2018