Uvidíme Eliáše znovu hrát v dresu New Jersey?

15. 12. 2016, 09:45 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jeden z nejlepších českých hráčů v historii NHL Patrik Eliáš stále neví, jestli se ještě vrátí do hry a pokusí se rozšířit svoji bohatou sbírku zápasů v nejlepší hokejové lize světa. Nejproduktivnější hráč klubové historie New Jersey, který patří mezi ikony Ďáblů, se stále zotavuje z operace kolena, kterou podstoupil v létě. V létě mu však končí kontrakt a je pravděpodobné, že pokud v letošním ročníku do hry nezasáhne, tak pověsí brusle na hřebík.

Ta varianta pokračování v kariéře však u Eliáše stále existuje, i když ani sám rodák z Třebíče si není jistý, zda se mu podaří ji zrealizovat. „Patrik před startem sezóny věděl, my jsme jako organizace věděli, že se nebudeme bavit o situaci v první polovině sezóny,“ řekl tento týden v rozhovoru pro server NJ.com kouč John Hynes. „Stále prochází procesem, kdy se snaží zjistit, zda bude schopen hrát, či nikoli.“

Čtyřicetiletý útočník se momentálně nachází v posledním roce ze své tříleté smlouvy s celkovou hodnotou 16.5 miliónů dolarů. Zdravotní problémy ho trápily už v loňské sezóně, ve které odehrál pouhých 16 zápasů (2+6), a to v rozmezí od 26. listopadu do 20. prosince 2015 a pak na konci ročníku ve třech dubnových zápasech. Eliáš chodí na led i nyní a podle dřívějších vyjádření má stále chuť hrát. Jediným problémem je tak jeho zdravotní stav. Doufejme, že ještě uvidíme dvojnásobného vítěze Stanley Cupu znovu ve hře.