Havlát s Židlickým pomohli Wild k vítězství nad Vancouverem

20. 10. 2010, 06:30 » Review - Autor: David Mekleš

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Povedenou noc má za sebou Minnesota, která vyhrála nad Vancouverem vysoko 6:2. V dresu Wild zazářili Martin Havlát a Marek Židlický. Boston zastavil rozjetý Washington. Calgary vyhrálo fotbalovým výsledkem 1:0 v prodloužení nad Nashvillem.

WASHINGTON - BOSTON 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

Boston po návratu z Prahy i nadále pokračuje ve výborných výkonech. Bruins vyhráli celkově třetí utkání v řadě a zároveň přerušili čtyřzápasovou vítěznou sérii domácím Capitals. Hosté se dostali během dvanácti minut do dvoubrankového vedení zásluhou Krejčího a Lucice. V brance Capitals byl Michal Neuvirth, ale po dvou gólech byl vystřídán Varlamovem a jeho šance na nový klubový rekord v počtu výher v řadě na domácím ledě skončily. Neuvirth vstupoval do utkání s chřipkou a údajně příznaky nemoci stály za jeho vystřídáním. Capitals ve druhé třetině snížili zásluhou Marcuse Johanssona, ale to bylo z jejich strany vše. Ve třetím dějství se ještě trefil bostonský obránce Hunwick.

Perličky:
* Na Tima Thomase šlo během tří zápasů, ve kterých letos nastoupil, dohromady 97 střel, ale americký brankář zatím inkasoval pouze dvakrát.
* Marcus Johansson vstřelil svůj první gól v NHL.
* Obránce Washingtonu, Jeff Schultz, byl při druhém gólu Bostonu na ledě, což se mu stalo poprvé v sezóně. Předtím ve čtyřech zápasech nebyl ani jednou na ledě při inkasované brance svého týmu.

Statistické review zápasu najdete ZDE.

NASHVILLE - CALGARY 0:1p (0:0, 0:0, 0:0, 0:1)

Pouze jediná branka padla v Nashvillu. Vstřelil jí až v nastaveném čase Rene Bourque a zajistil Flames bod navíc. Calgary si připsalo druhé vítězství po sobě, naopak Nashville podruhé prohrál v prodloužení, ale i tak zatím bodoval ve všech pěti zápasech letošní sezóny, což určitě není k zahození. Pekka Rinne pochytal 34 střel ze 35. Miikka Kiprusoff pokryl také 34 střel a připsal si první nulu v ročníku.

Perličky:
* Martin Erat se vrátil po třízápasové pauze (zranění zad) do sestavy Predators.
* Zápas nedohrál zadák domácích Ryan Suter.
* Mikka Kiprusoff vychytal 35. čisté konto v kariéře.

Statistické review zápasu najdete ZDE.

MINNESOTA - VANCOUVER 6:2 (3:1, 3:0, 0:1)

Vancouver má za sebou ostudné utkání na ledě Wild. Canucks dnešní utkání nezvládli a prohráli vysoko 2:6, ale zejména prohrál Rick Rypien a to v očích všech fanoušků (viz. perličky). Minnesota prohrávala po 58 vteřinách utkání po brance Daniela Sedina, ale během první třetiny zápas otočila na 3:1 (Židlický, Latendresse, Clutterbuck). Ve druhé dvacetiminutovce Wild přidali další tři branky (Madden, Brunette, Cullen) a bylo hotovo. Za Canucks v závěru korigoval opět Daniel Sedin. Marek Židlický si připsal gól a dvě nahrávky, Martin Havlát taktéž dvakrát úspěšně asistoval.

Perličky:
* Henrik Sedin nasbíral v šesti zápasech devět bodů (0+9).
* Roberto Luongo po dvou třetinách přepustil své místo Corymu Schneiderovi.
* Rick Rypien se nejdříve projevil jako zbabělec po skončení bitky s bradem Staubitzem a poté při odchodu do kabiny napadl ještě fanouška Wild a měl by být potrestán několikazápasovou suspendací.

Statistické review zápasu najdete ZDE.