VIDEO: Gretzkyho Československo aneb NHL gratuluje Jágrovi

23. 12. 2016, 21:15 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jaromír Jágr, který ve včerejším zápase proti Bostonu zaznamenal svůj 1888. bod v kariéře, a osamostatnil se tak na druhém místě v historické produktivitě NHL před Marka Messiera, určitě chtěl poděkovat spoustě lidem, že mu pomohli tohoto obrovského milníku dosáhnout. Jeho spoluhráč Luongo však ví, koho by slavná 68 určitě neměla vynechat: Roberta Luonga.

Gólman Floridy vzkázal čtyřiačtyřicetiletému veteránovi, že i jemu vděčí za tento úspěch. „Chtěl jsem ti pogratulovat, že ses dostal na druhé místo historické produktivity. Vím, že by ses to nedokázal, kdybych tě během těch let nenechával dávat góly do mojí branky,“ říká ve videu s úsměvem neméně zkušený hokejista.

Jágrovi gratulují ve videu rovněž jeho spoluhráči z Floridy, ale vystupují zde rovněž takové persony jako Messier, nyní už třetí nejproduktivnější hráč historie NHL, či nedostižitelný Wayne Gretzky, který se ovšem dopustil zeměpisné hrubky, když se zmiňuje o tom, že dvojnásobný vítěz Stanley Cupu "je skvělým ambasadorem hokeje, a to zejména pro fanoušky na Floridě a v Československu."

No, snad Jarda zajde s Waynem po konci kariéry někdy na pivko a ukáže mu mapu Evropy. Wayne by zase na oplátku mohl konečně prozradit to tajemství, jak dokázal nasbírat 2857 bodů.