Bread Man zůstává v Chicagu. Panarin prodloužil o dva roky

29. 12. 2016, 02:20 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Když loni přicházel do NHL, pravděpodobně nikdo nečekal, že se během svého prvního ročníku prosadí v takové míře, jak se mu to povedlo. V týmu trojnásobných šampiónů za posledních sedm let se však ruský útočník Artemi Panarin brzy stal klíčovým hráčem, a protože mu v červenci 2017 končila jeho dvouletá smlouva, bylo jasné, že s ním Blackhawks budou chtít prodloužit. Právě to včera večer podle deníku The Athletic udělali, když s pětadvacetiletým forvardem podepsali dvouletý kontrakt s ročním platem šest miliónů dolarů.

Zprávu přinesl deník s odkazem na blíže neupřesněný zdroj, informaci potvrdil rovněž server thefourthperiod.com. Chicago by mělo oznámit smlouvu během dnešního dne.

Zprávu potvrdil rovněž Panarinův agent Tom Lynn. „Pro Artemiho bylo důležité dohodnout tu nejlepší možnou smlouvu, aby mohl zůstat v Blackhawks,“ napsal Lynn novinářovi The Athletic Scottu Powersovi. „Ano, samozřejmě,“ odpověděl na otázku, zda Panarin nechal finanční stránku stranou, aby mohl zůstat v Chicagu. „Podívejte se na jeho čísla. Kdyby šel k arbitráži, tak by mohl mít plat někde okolo 6.75 až 8 miliónů, mezi tím, co berou Johnny Gaudreau a Vladimir Tarasenko.“

Přestože ještě nic není potvrzené (2:20 SEČ), tak se dá očekávat, že Panarin, který je se 37 body (15+22) v 37 utkáních nejproduktivnějším hráčem Blackhawks, skutečně podepsal dvouletou smlouvu s celkovou hodnotou 12 miliónů dolarů. Zároveň se tak potvrzují dřívější informace, že Panarin pod šest miliónů za rok nepůjde. Původně se však psalo o tom, že bude žádat od vedení šestiletou smlouvu. Místo toho se však ve Windy City dohodl na tzv. bridge dealu.

Renomovaný kanadský novinář Bob McKenzie z TSN na Twitteru napsal, že v sezóně 2017/18 tvoří 4.2 ze 6 miliónů bonus za podpis, v sezóně 2018/19 pak tento bonus činí 2 milióny dolarů. Zároveň připomíná, že Blackhawks by preferovali dlouhodobější smlouvu, ale kvůli finanční stránce věci si ji zkrátka nemohou dovolit. Jeho kolega Darren Dreger z TSN dodává, že obě strany vyjednávaly na smlouvě už od červnového draftu.

BREAKING NEWS: Artemi Panarin and the Blackhawks have finalized a contract extension, according to a source. https://t.co/0MoLcti3Ll

— Scott Powers (@ByScottPowers) 28. prosince 2016