Můj dům, můj hrad! Carolina doma neprohrává

31. 12. 2016, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V posledních dnech jsou ve středu pozornosti Columbus Blue Jackets s Minnesotou Wild, kteří drží úctyhodné série duelů bez prohry. V jejich stínu září též Hurikáni z Caroliny, kteří od 12. listopadu ztratili v domácím prostředí pouze jediný bod a svou dominanci potvrdili též dnes v noci proti Chicagu Blackhawks, jež porazili v poměru 3:2 v základní hrací době.

Skvěle se sehrála řada Aho-Teravainen-Stempniak, která zaúřadovala též proti Hawks a poslala Canes uprostřed první třetiny do vedení 2:1. Dva mladí Finové a americký veterán přišli do Raleighu před toutu sezonou po působení v Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks a Boston Bruins v ročníku předcházejícím. Avšak i přes skvělé výkony ani jeden z této trojice nevede bodování týmu. Tomu vládne dvojice Skinner-Rask s 27 (13+14), resp. 26 body(10+16). V brankovišti se též daří Camu Wardovi, který pochytal 91,7% všech projektilů svých soupeřů.

Hurricanes mají před sebou těžký úkol a dostat se do vyřazovacích bojů rozhodně nebude v jejich postavení jednoduché. Zvlášť, když je tým zařazen do Metropolitní divize proti takovým gigantům jako jsou Columbus, Pittsburgh či New York Rangers. Tým kouče Peterse by však této trojici 'dýchal na záda', kdyby k výhrám v domácím prostředí přidal též více bodů na ledech soupeřů, kde to zatím letos Canes vůbec neklape.