Přestupové spekulace: Chicago hledá top křídlo

04. 01. 2017, 14:30 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Chicago se sice stále relativně v pohodě drží na čelních příčkách jak Centrální divize, tak Západní konference, ale v posledních pěti utkáních se muselo obejít bez slovenského veterána Mariána Hossy. Absence si už začala vybírat svoji daň, svěřenci kouče Joela Quennevillea totiž dokázali vyhrát pouze jednou, jednou pak ještě brali bod za prohru v prodloužení. Není tak divu, že se generální manažer klubu Stan Bowman pokusí během následujících týdnů vyřešit problém, který klub z Windy City už nějaký ten pátek trápí - najít křídlo do první formace vedle Jonathana Toewse.

Podle serveru thefourthperiod.com, který cituje několik již zveřejněných zpráv, se Blackhawks snaží najít takového hráče, ale kvůli platovému stropu to nebudou mít jednoduché. Potřebný prostor navíc by jim mohl poskytnout útočník Marcus Kruger, který je momentálně na listině zraněných hráčů.

Momentálně se o ví o minimálně dvou hráčích, kteří by mohli do Chicaga přijít. Jedním z nich je údajně devětatřicetiletý útočník Jarome Iginla, momentálně hráč Colorada, u něho by však mohl být problém plat, protože 5.333 miliónů už není žádná zanedbatelná částka. Oba týmy by si tak musely pravděpodobně plat rozdělit, aby dokázaly výměnu dovést do konce.

Druhým hráčem, na kterého si můžou ve Windy City dělat zálusk, je český útočník hrající ve službách Arizony Radim Vrbata. Ten sice nemá tolik zkušeností jako Iginla, ale na rozdíl od něj (5+4 ve 37 zápasech) je v probíhající sezóně výrazně produktivnější (9+15 ve 37 zápasech) a zároveň má výrazně nižší plat, ročně totiž bere pouze 1 milión dolarů.

zdroje: thefourthperiod.com