Co udělají Oilers s Puljujarvim?

05. 01. 2017, 19:21 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Možná že už se pomalu ale jistě blíží čas, aby v Edmontonu začali uvažovat, jestli nebude lepší poslat finského útočníka Jesseho Puljujarviho, čtyřku posledního draftu, na farmu do AHL. Osmnáctiletý forvard dostává na ledě čím dál tím méně času a začíná se projevovat, že by potřeboval na nejlepší ligu světa ještě dozrát. Variantu přesunu do Bakersfieldu před pár týdny naznačil také generální manažer klubu Peter Chiarelli.

Puljujarvi odehrál v posledním utkání Oilers proti lídrovi NHL z Columbusu pouhých devět minut a čtrnáct sekund, na branku nevyslal ani jednu střelu a při hře 5 na 5 měl pouhých 23 % Corsi statistiky (držení puku), což byl nejhorší výkon z celého týmu. Ne že by jeho spoluhráči při porážce 1:3 nějak excelovali, ale Puljujarvi stihl během relativně krátkého času dostat dvouminutový trest za držení, ze kterého Blue Jackets vstřelili úvodní branku utkání.

Rodák ze Švédska, který se stal nejužitečnějším hráčem minulého MSJ, které Finsko vyhrálo, odehrál od začátku prosince pouhých sedm utkání. Celkově dal ve 27 utkáních v prvním týmu jediný gól, a to hned v prvním duelu sezóny proti Calgary. Od té doby však nasbíral jen sedm asistencí a od kouče Todda McLellana si nezískal příliš důvěry.

Na situaci okolo Puljujarviho se novináři ptali i generálního manažera Petera Chiarelliho, který naznačil, že tu existuje možnost poslat osmnáctiletého mladíka do AHL. „Tohle je letité dilema. Člověk musí najít rovnováhu mezi tím, když hráč bude hrát v NHL osm minut oproti tomu, když by někde jinde hrál 15 nebo 20 minut,“ řekl šéf Olejářů.

Edmonton se momentálně nachází se 45 body na třetím místě Pacifické divize, ale o bod za sebou má Calgary, které sice má o jeden odehraný zápas více, ale to se může brzy změnit. Tedy pokud by McDavid a spol. nezvládli jeden (či více) z tří venkovních zápasů, které jim zbývají dohrát na tripu. Dnes hrají Oilers v Bostonu, o víkendu pak v New Jersey a Ottawě.