Hertl bude údajně chybět až do konce února

07. 01. 2017, 08:45 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Tomáš Hertl zřejmě nebude na sezónu 2016/17 vzpomínat úplně s úsměvem na tváři. Třiadvacetiletý český útočník, který vinou zranění pravého kolena letos odehrál pouhých 17 zápasů, totiž podle informací televizní stanice CSN Bay Area bude chybět v sestavě Sharks do půlky až konce února, musí se totiž zotavovat z operace. Hertl sice už od konce prosince lehce bruslí pod dohledem klubových doktorů, ale neexistuje žádný časový plán pro jeho návrat k tréninku.

Vzhledem k tomu, že generální manažer Doug Wilson na konci listopadu řekl, že rodák z Prahy podstoupí kvůli problémům s kolenem menší proceduru, jde o významnou novinkou. Očekávalo se totiž, že Hertl bude chybět v řádu týdnů, čemuž odpovídá i prozatímní absence, která se blíží k sedmi týdnům (45 dní přesně).

Přestože ještě během loňského tažení do finále Stanley Cupu patřila bývalá 12. draftu k důležitým postavám San Jose (Hertl tehdy ve 20 utkáních zaznamenal šest gólů a celkem jedenáct bodů), tak Žraloci se i tak drží na předních příčkách Pacifické divize (momentálně je první, ale v těsném závěsu se drží Anaheim a Edmonton).

Hertla trápí zdravotní problémy s kolenem už od jeho nováčkovské sezóny, kdy ho Dustin Brown vyřadil hitem právě na tuto část těla, a s různými zraněními kolena se musel trápit i během finálové série proti Penguins, ve které vynechal poslední čtyři utkání. I přes tyto potíže se ovšem vždy dokázal vrátit do hry, v letošních 17 utkáních si připsal devět bodů (4+5).

zdroje: nhl.nbcsports.com