Tryskáč sestřelen, aneb Winnipeg přišel o Laineho

08. 01. 2017, 15:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Běžela 46. minuta třetí periody zápasu mezi Buffalem Sabres a Winnipeg Jets, když se za vyrovnaného stavu 3:3 rozjel nováček a supertalent hostů Patrik Laine směrem ke gólmanovi Šavlí. Neujel však s pukem na hokejce téměř nic a ve středním pásmu mu vystavil zeď domácí Jake McCabe velmi tvrdým hitem. Zatímco k Lainemu spěchal týmový lékař, Mark Scheifele se 'postaral' o hříšníka McCabea a strhla se bitka, do níž se zapojili všichni hráči na ledě, krom gólmanů. Do bitky se, pro zajímavost, zapojila též druhá mladá puška Jack Eichel. Vraťme se však k Lainemu.

"Dostal naprosto čistý hit. Samozřejmě nikomu nepřeji, aby byl zraněn, ať už hraje s vámi nebo proti vám," nechal se po zápasu slyšet útočník Buffala Brian Gionta.

"Vypadalo to v pořádku. Patrik to schytal v ten nejhorší možný okamžik a my nyní můžeme pouze doufat v to nejlepší," potvrzuje slova Gionty též winnipežský kapitán Blake Wheeler.

"Je to náš nejlepší hráč. Takže není nikdy dobré vidět ho ležet na ledě v takové pozici. Dříve sem se v ní ocitl také a rozhodně to není dobrý pocit. Nechci komentovat ten hit, od toho tu jsou jiní. Jen doufám, že bude Patty brzy v pořádku," vcítil se do forvardovi role jeho spoluhráč Drew Stafford.

"Je to vždy těžké vidět nějakého kluka takovým způsobem opustit hru. Ale když se něco takového stane, jsem připraven převzít otěže a zaplnit chybějící mezeru," hlásá nebojácně Mark Scheifele, spolu s Lainem nejproduktivnější hráč celku z Manitoby.

Finský supertalent a dvojka posledního draftu vede s 21 góly a 16 nahrávkami bodování noviců NHL. Nyní však vypadá, že mu Calder Trophy propluje mezi prsty. Předběžný ortel je totiž krutý. Krvácení do mozku, jež mu bylo tvrdým nárazem způsobeno, si dle předběžných odhadů vyžádá minimálně půl roku rekonvalescence, nemluvě o podlomené Laineho psychice a následného strachu o další tvrdý bodyček po návratu mezi mantinely.