Ovie zaznamenal bod číslo 1000! Jaké další milníky ho čekají?

12. 01. 2017, 18:00 » Novinky - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Běžela první minuta zápasu mezi rivaly z Washingtonu a Pittsburghu, když se kapitán domácích Alex Ovechkin rozjel k protiútoku, obehrál zadáka Tučňáků Krise Letanga a prudkým švihem následně rozvlnil síťku za zády Marca-Andre Fleuryho. Tímto gólem nejen překonal v historické tabulce střelců legendárního Maurice Richarda, jehož trofej vyhrál již šestkrát, ale též dosáhl jako 84. plejer v dějinách Národní ligy na 1000 bodů v kariéře. Jaké další milníky na Ovechkina čekají?

Dle mnohých je jedním z nejlepších silových útočníků a střelců za celé století existence NHL. Alex Ovechkin nastřílel již 546 gólů, překonal kromě zmíněného Maurice Richarda takové persony jako Stan Mikita, Jean Beliveau či Bryan Trottier a na dvacáté místo mu chybí pouze 31 gólů. Jubilejní bod se třemi nulami se povedl Sašovi získat v jeho 880. duelu a na konci příštího ročníku, pakliže mu bude zdraví sloužit, dosáhne této mety též v počtu odehraných mačů. Další, i když menší, milník by se Sašovi mohl povést již v následujícícm zápasu, v němž by mohl dosáhnout 600 trestných minut v kanadskoamerické lize. Aktuálně je na čísle 599. Téměř 40% všech svých bodů si ruský bohatýr připsal v přesilových hrách. Na metu 400 gólů a asistencí v početních výhodách mu jich chybí pouze deset.

Spolu se svým věčným sokem Sidney Crosbym (Pittsbugh Penguins) je největší ligovou hvězdou od povýlukové sezony 2005-06, tedy již více než 12 let a jeho zařazení do hokejové síně slávy je v budoucnu jisté. Přitom stále může své bodové zisky ještě řadu let navyšovat, jelikož je mu jedenatřicet let.