Přestupové spekulace: Oilers tentokrát v roli kupujícího?

28. 01. 2017, 19:11 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Tahle sezóna je pro Oilers v mnoha ohledech nová. Zatímco v posledních sezónách, kdy se Edmonton stabilně pohyboval na dně Západní konference i celé ligy, patřil kanadský klub mezi týmy, které při Trade Deadline hráče prodávaly, letos bude mít generální manažer Peter Chiarelli odlišnou roli. McDavid a spol. se totiž stále drží v tabulce na čele Pacifické divize, a pokud se nestane něco neočekávaného, vyřazovací boje by je neměly minout. A když už v nich Olejáři budou, bude jejich hlavním cílem samozřejmě Stanley Cup. K němu ovšem vede dlouhá a těžká cesta, na kterou se vždycky nějaké ty posily hodí.

Co za posily by to mohlo být? Přestože Edmonton dlouhodobě tlačí bota u obrany a Cam Talbot by si zasloužil lepšího parťáka do brankoviště, tak podle informací serveru thefourthperiod.com Oilers hledají především křídlo do prvních dvou formací. Zkušený obránce by však přece jenom přijít mohl, Chiarelli by ale preferoval nějakého, jemuž končí v červenci smlouva, klub by to totiž neovlivnilo na expanzním draftu.

Co se týče dalších požadavků, Oilers by byli nejradši, kdyby se jednalo o ofenzivního hráče se smlouvou na příští roky a se zaměřením na levou stranu kluziště. Pokud by se Chiarellimu nepodařilo získat vhodného útočníka na křídla, mohl by zkusit přivést centra do třetí formace. Edmonton má pod platovým stropem spoustu místa, takže očekávejte, že do hlavního města Alberty někdo do 1. března přijde.

zdroje: thefourthperiod.com