Poslední šance na Stanley Cup? Doufám, že odejdu, přiznává Iginla

02. 02. 2017, 15:55 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Sezóna 2016/17 nebude v bohaté kariéře Jaromea Iginly, co se individuálních statistik týče, označována jako ta nejlepší, ale kanadský veterán i tak doufá, že může být pro mnohé kandidáty na Stanley Cup platnou posilou. A protože Colorado už dávno ztratilo jakoukoliv šanci na postup do play off, bude s velkou pravděpodobností patřit mezi týmy, které budou během březnové Uzávěrky přestupů hráče prodávat. Iginla v nedávném rozhovoru pro Grega Wyshynskiho ze známého blogu Puck Daddy vyjádřil touhu z Avalanche odejít.

Colorado je jedním z mála týmů, o kterém už nyní můžeme říci, že se v letošních vyřazovacích bojích neobjeví. Ve 48 utkáních zaznamenaly Laviny žalostných 28 bodů, prohrály devět utkání v řadě a jsou s velkým odstupem poslední jak v Centrální divizi (kterou před třemi lety vyhrály), tak v Západní konferenci a celé NHL.

To znamená, že pokud chce devětatřicetiletý Kanaďan zaútočit na svůj první Stanley Cup v kariéře, bude ho muset generální manažer Joe Sakic před Trade Deadline (1. března, 21:00 SEČ) vyměnit. A sám Iginla se takové myšlence vůbec nebrání, právě naopak ji ještě podporuje, zejména pokud by to mělo znamenat šanci pokusit se dojít až na vrchol.

Jarome Iginla
JAROME IGINLA COL
Pravé křídlo
Základní část 2016/17
GP: 48 | G: 6 | A: 6 | Body: 12
Střely: 95 | +/-: -17
„Chtěl bych někam během uzávěrky odejít. Chtěl bych si zahrát v play off. Doufám, že se nějaká příležitost odejít a zahrát si v play off objeví. (V play off) jsou ty nejlepší zápasy, nejvíce zábavné a taky máte šanci vyhrát. Takže ne, ještě jsem se nevzdal té šance vyhrát,“ řekl Iginla, který si v letošních 48 utkáních připsal pouhých 12 bodů (6+6).

Samozřejmě si teď můžete pomyslet, že vzhledem k Iginlovým letošním statistikám se zas tolik zájemců o jeho služby nenajde. Nota bene když by mělo jít o kandidáty na Stanley Cup, kteří určitě mají kvalitní hráče. Na druhou stranu musíme vzít v úvahu Iginlův věk a také jeho spoluhráče. A ti, jak je vidět na výsledcích, nepatří mezi ty nejlepší v celé lize. Vždyť Colorado vstřelilo v letošní sezóně pouhých 94 gólů, s velkou ztrátou nejméně v lize.

Iginla sice nikdy ve své kariéře Stanley Cup nevyhrál, ale prokázal, že dokáže podávat v play off dobré výkony a být produktivní. V 81 střetnutích nasbíral pozoruhodných 68 bodů za 37 gólů a 31 asistencí. Svoje poslední utkání v play off odehrál v roce 2014 v dresu Bostonu. A i sám rodák z Edmontonu moc dobře ví, že vzhledem k jeho končící se kariéře i smlouvě už nebude mít moc šancí splnit si celoživotní sen.

„Užíval jsem si to tady (v Coloradu). Je tady spousta skvělých mladíků a myslím si, že tu je slibná budoucnost. Ale ano, určitě nemám tolik času jako ostatní kluci,“ ví Iginla.