Jasný vzkaz náčelníka Doriona: Senátoři do zbroje!

02. 03. 2017, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Ottawští Sens letos hrají nadprůměrně a spolu s Montréalem a Bostonem bojují o nejlepší výchozí místo pro play off ve své divizi. Před uzávěrkou přestupů navíc generální manažer Pierre Dorion přivedl do klubu několik zajímavých jmen. "Tímto posílám svým hráčům jasný vzkaz: vyhrajte!," okomentoval své kroky Dorion.

Nejdříve poslal do Vancouveru nadějného prospekta Jonathana Dahlena a získal za něj pětatřicetiletého veterána Alexandra Burrowse. Zkušené křídlo sice nesbírá body po hrstech (9+11), odvádí však na ledě černou práci, kterou je například clonění gólmanovi ve výhledu.

Další akvizicí Ottawy je příchod Victora Stalberga (9+3) z Carolina Hurricanes. "Chtěli jsme do týmu hráče, který by se uplatnil v naší checking line, získat další střípek do mozaiky, někoho, kdo je zkušeným specialistou na oslabení," vyjádřil se k příchodu jednatřicetiletého Švéda Dorion.

Senators tak doplnili k produktivním útočníkům a tahounům jakými jsou sedmadvacetiletý centr Kyle Turris (22+22), stejně staré křídlo Mike Hoffman (19+22), střelec Mark Stone (22+25), specialista na vyřazovací boje Derick Brassard (11+22) a zranění Bobby Ryan (12+12), dvojka draftu 2005, a dlouholetý bitkař Chris Neil (1+2), nenápadné bojovníky, kteří se sice často nezapisují do gólových statistik, umí však týmu pomoci více než se zdá.

Útok sice nepatří k nejlepším a nejproduktivnějším v lize, to se však nedá prohlásit o obranných šicích, jež má hlavní město Kanady k dispozici. Pod vedení kapitána Erik Karlssona (10+45) mají Sens osmý nejmenší počet inkasovaných gólů (161), k čemuž velkou měrou přispívají výkony gólmanské dvojice Mike Condon-Craig Anderson. Condon odchytal čtyřiatřicet duelů, přičemž si připsal sedmnáct výher, pět čistých kont a 91% vychytaných pokusů soupeřů. Jeho starší a zkušenější kolega má za pětadvacet utkání čtyři čistá konta, šestnáct vychytaných výher a úspěšnost zákroků na 92,9%.

Dokáže se Ottawa 'vybránit' ke Stanley Cupu? Dorion dal tomuto týmu slušnou šanci na úspěch.