První rytíř povstal! Reid Duke se stal prvním hráčem Vegas

07. 03. 2017, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Klub Vegas Golden Knights si může připsat další milník. Po oficiálním přijetí klubu do ligy, které se uskutečnilo 1. března, podepsali smlouvu s prvním hráčem. Útočník Reid Duke, jméno mnohým neznámé, hraje za juniorské Brandon Wheat Kings a od včerejška se stal zaměstnancem Zlatých rytířů z Las Vegas. Jednadvacetiletý Kanaďan, jež se neprosadil u Minnesota Wild, se tak nesmazatelně zapsal do historie organizace. My Vám přinášíme několik faktů, které byste o tomto plejerovi měli znát.

Vegas.png Hvězda Brandonu

V sezonách 2014-15 a 2015-16 trénoval Dukea jistý Kelly McCrimmon, který je v současnosti majitelem Wheat Kings a asistentem generálního manažera u Golden Knights. "Vždycky mě udivovala jeho šikovnost. Je navíc hráčem, který ustojí tlak důležitého zápasu a věříme, že je již na NHL připraven," nechal se ke kroku Rytířů slyšet muž, jež Reidův rozvoj viděl z první ruky.

Vegas.png Kamarádi v NHL

Hrát za juniorský Brandon znamená být v jednom týmu s budoucími hvězdami ligy. V současnosti to je Patrick Nolan, který se s největší pravděpodobností stane jedničkou draftu 2017, tedy nejspíše hráčem Colorada či Arizony. O sezonu dříve se zase ve stejných barvách (žlutá, černá, bílá) proháněl Ivan Provorov, ofenzivní ruský obránce, jež se stal roku 2015 celkovou sedmičkou výběru nováčků a letošním ročníku je nejvýraznějším novicem v dresu Philadelphie Flyers.

Vegas.png V hledáčku již od září 2016

McCrimmon přiznává, že se celek začal zajímat o Dukea již v září, na turnaji v Traverse City. "Ve skutečnosti jsem to nebyl já, kdo se o Reida začal zajímat. Byl to Wil Nichols, náš ředitel pro rozvoj hráčů, jež ho sledoval již od začátku sezony," řekl McCrimmon o mladíkovi, který zkoušel své štěstí na kempu mladých nadějí Montréal Canadiens a New York Rangers, ovšem ani v jednom neuspěl.