Calgary a Pittsburgh? Týmy v nejlepší formě za poslední čtvrtinu sezony!

13. 03. 2017, 18:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Play off. Soutěž, v níž nehraje prim umístění v základní části, ale aktuální forma. Kdyby se boje o Stanleyův pohár rozhořely dnes, dle tohoto ukazatele by se favority na zisk svatého hokejového grálu stali Flames z Calgary a Penguins z Pittsburghu. Oba týmy, které se dnes v noci střetnou ve vzájemném souboji ve Scotiabank Saddledome, nasbírali za posledních 20 zápasů, tedy za čtvrtinu základní části, celkem 29 bodů, což stačí v této statistice na vedoucí pozice v jejich konferencích.

Zatímco se Plameny budou dnes v noci snažit prodloužit historicky rekordní šňůru výher na deset a bodově odskočit na druhém místě Anaheimu Ducks, Tučňáci se pokusí dostat přes Washington na první místo nejen Metropolitní divize, ale též celé ligy.

Flames táhnou mladé hvězdičky v podobě Seana Monahana a Johnny Gaudreaua, mimořádně se daří též Mikaelu Backlundovi a v kleci se rozchytal Brian Elliott. Penguins, nejlepší útok v lize, již tradičně stojí na výkonech Crosbyho, Malkina, Kessela a maskovaný muž Matthew Murray vychytal v posledním zápasu nulu.

Od dvou hodin v noci tak máme možnost vidět bitvu dvou katuálně nejlepších celků soutěže. Dokáže tým ze Steel City utnout sérii výher, nebo se i on spálí o rozžhavené plameny?